Hoppa till huvudinnehållet

Rekord i Speked – igen

Publicerad:
Emmy hade stylat ponnyn Goodie i äkta påskharestil, försedd med godis i sadelväskan.
Emmy hade stylat ponnyn Goodie i äkta påskharestil, försedd med godis i sadelväskan.

Äggpromenaden i Speked slog nytt deltagarrekord – igen – under långfredagen. 132 flanörer gav sig ut på en skön skogspromenad, där en "påskhareponny" utgjorde ett pikant inslag.

Speked Byalag bjöd i sedvanlig ordning in till tipspromenad i påskens tecken och gensvaret blev stort i det fina vårvädret. Det gick ett "lämmeltåg" uppåt skogen, där deltagarna inledningsvis fick testa sin förmåga att pricka ägg i korg. Efter ett par kilometers ytterligare grusvägspromenad med kluriga tipsfrågor blev det halvtidspaus uppe vid grillkåtan. Äkta kokkaffe, saft och hembakat bröd etablerade nya krafter inför lassokastningen på älgarna Runar och Runior.

Hedda och Goodie hälsar på varandra, påskharar emellan.
Hedda och Goodie hälsar på varandra, påskharar emellan.

Hemvägen och de avslutande tipsfrågorna på rundan avslöjade om man hade varit uppmärksam på ledtrådar längs vägen. Väl i mål blev det äggpåse till alla vuxna och påskbrev till barnen. En och annan varmkorv slank ner också.

Så långt allt enligt traditionen. Nytt för i år var däremot "påskhareponnyn" Goodie som med ryttare Emmy red runt och delade ut godis, från en äkta "Goodie-bag". Ett uppskattat inslag för såväl ung som gammal.

Artikeltaggar

GodisMat och dryckPåskRekordTraditioner

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.