Hoppa till huvudinnehållet

BILDEXTRA: Över 1600 gick Äggpromenaden och tusentals ägg delades ut

Publicerad:
Tre pigga klasskamrater från Gateskolan gick Äggpromenaden tillsammans, Saga Jakobsson, med mamma Miranda, och kompisarna Cornelia Persson och Nellie Östberg.
Tre pigga klasskamrater från Gateskolan gick Äggpromenaden tillsammans, Saga Jakobsson, med mamma Miranda, och kompisarna Cornelia Persson och Nellie Östberg. Foto: Kerstin Herö

För många Arvikabor är långfredagens Äggpromenad en tradition som man inte vill vara utan. Det finns de som gått rundan sen de låg i barnvagnen.

I år hade starten för Äggpromenaden flyttat tillbaka till sin vanliga plats utanför arrangören Korpens kansli på Storgatan efter en tillfällig utflykt till hamnen i fjol. Halv elva gick starten, men redan klockan tio började folk strömma till.

Även i år sken solen från en blå himmel under promenaden. Det fina vädret uppskattades, men för vissa har det ingen avgörande betydelse.

– Det är en tradition sen länge, vi har gått i ur och skur, berättar Ulla Jansson som gick med dottern Helena Magnusson och barnbarnet Ellie Rosenkvist.

Hon har gått sedan dottern låg i barnvagnen. Äggpromenaden är inte bara rolig för att det är en tradition, utan även för att det är ett tillfälle då man kan träffa på bekanta som man inte sett på länge säger Helena. Hemvändarna, som flyttat, men kommer hem över påskhelgen för att hälsa på släkten.

Tre generationer. Ulla Jansson med dottern Helena Magnusson och barnbarnet Ellie Rosenkvist är på väg att påbörja Äggpromenaden.
Tre generationer. Ulla Jansson med dottern Helena Magnusson och barnbarnet Ellie Rosenkvist är på väg att påbörja Äggpromenaden.

Gunilla Hansson, som jobbar på Korpens kansli, berättade lite senare under eftermiddagen att 1 300 vuxna och cirka 350 barn hade deltagit i Äggpromenaden och 5 300 ägg hade delats ut.

Korpen har arrangerat promenaden i många år.

– Tillsammans med företag och föreningar som hjälper oss. Det är ett samarbete som är himla kul.

 • Maja Holgersson med bröderna Isac och Jacob Dalström är redo för Äggpromenaden.
  Maja Holgersson med bröderna Isac och Jacob Dalström är redo för Äggpromenaden. Foto: Kerstin Herö
 • Ann-Charlotte Axelsson får startkortet till tipspromenaden av Gunilla Möller och Anette Pettersson från Korpen.
  Ann-Charlotte Axelsson får startkortet till tipspromenaden av Gunilla Möller och Anette Pettersson från Korpen.
 • Mycket folk när det var paus för korv med bröd nere på Palmviken.
  Mycket folk när det var paus för korv med bröd nere på Palmviken.
 • Arvika hockey club hjälpte sin sponsor att dela ut korv under Äggpromenaden.Här Sanna Julén, från damlaget, och Anders Engström, engagerad förälder i AHC.
  Arvika hockey club hjälpte sin sponsor att dela ut korv under Äggpromenaden.Här Sanna Julén, från damlaget, och Anders Engström, engagerad förälder i AHC.
 • Lite påskkänsla. Lilly, fyra år, och pappa Christian Loberg.
  Lite påskkänsla. Lilly, fyra år, och pappa Christian Loberg.
 • En tipsfråga vid Fågeldammen.
  En tipsfråga vid Fågeldammen.
 • Karin och Christian Westher med barnen Ella och Felix är numera bosatta utanför Örebro, men var tillbaka i Arvika på besök under påskhelgen. De hade promenerat klart och fått med sig ägg och för barnen godis.
  Karin och Christian Westher med barnen Ella och Felix är numera bosatta utanför Örebro, men var tillbaka i Arvika på besök under påskhelgen. De hade promenerat klart och fått med sig äg…
 • Startskottet för Äggpromenaden på Storgatan var halv elva, men redan vid tiotiden började folk strömma till.
  Startskottet för Äggpromenaden på Storgatan var halv elva, men redan vid tiotiden började folk strömma till.
 • Här fick man lämna in startkortet och hämta ägg i pris.
  Här fick man lämna in startkortet och hämta ägg i pris.
 • Susanne Johansson och Johan Palm från Edane gick tipspromenaden med sonen Otto, åtta månader, i barnvagnen. Förra året låg han i mammas mage under promenaden.
  Susanne Johansson och Johan Palm från Edane gick tipspromenaden med sonen Otto, åtta månader, i barnvagnen. Förra året låg han i mammas mage under promenaden.
 • På Sågudden låg en av de praktiska stationerna under promenaden, kasta hästsko.
  På Sågudden låg en av de praktiska stationerna under promenaden, kasta hästsko.
 • Många ville testa sin pricksäkerhet.
  Många ville testa sin pricksäkerhet.
 • Vid kvarteret Slagfältet låg en annan station, den här gången skulle man kasta bollar.
  Vid kvarteret Slagfältet låg en annan station, den här gången skulle man kasta bollar.
 • Tipspromenaden var uppdelad på vuxenfrågor och barnfrågor.
  Tipspromenaden var uppdelad på vuxenfrågor och barnfrågor.

Äggpromenaden är cirka 4,5 kilometer lång. Från startpunkten på Storgatan genom stadsparken till Sågudden och tillbaka. Viksgatan upp till Fältgatan, in på Källgatan, och förbi kvarteret Slagfältet och ner till Palmviken. Därefter Järnvägsgatan tillbaka mot målet på Storgatan för inlämning och rättning av startkort och utdelning av ägg.

Artikeltaggar

Anders EngströmArvikaArvika HCGateskolanGunilla HanssonKorpenMotion och hälsaSåguddenStorgatanTipspromenader

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.