Hoppa till huvudinnehållet

Eda vände underläge till vinst - och har gott hopp inför seriepremiären

Publicerad:
Reporter Sofie Borg
Sofie Borg
sofie.borg@arvikanyheter.se
Det blev seger för Edas damer mot Viken i lördags. Sandra Ringsby var en av målskyttarna. AN Arkiv
Det blev seger för Edas damer mot Viken i lördags. Sandra Ringsby var en av målskyttarna. AN Arkiv Foto: Jonas Aspetorp

Ett 2-0 underläge vändes till vinst med 4-2 när Eda IF mötte Åmålslaget IF Viken i en träningsmatch på lördagen. Och tränaren Michael Remnevik har gott hopp inför seriepremiären som bara är ett par veckor bort.

– Jag tycker att det känns väldigt, väldigt bra, säger han.

Det blev värmländsk seger när Edas damer tog en tur över landskapsgränsen och mötte Viken på Mossängens IP i lördags. Men Viken bjöd tufft motstånd och matchen började inte så bra som den slutade för Eda.

– Vi hamnade i ett tidigt 0-2 underläge, i halvtid stod det 2-0 till Viken, säger Michael Remnevik.

Det avskräckte dock inte Edadamerna som gav dalslänningarna rejält motstånd i andra halvlek.

Michael Remnevik ser med tillförsikt på den kommande säsongen.
Michael Remnevik ser med tillförsikt på den kommande säsongen. Foto: AN-arkiv

– Vi gjorde lite justeringar och började spela fotboll som vi vill spela och då gick det bra. Det är ett bra lag som vi möter, men när tjejerna fick skruva lite på det tog de tag i det på ett bra sätt, säger Michael Remnevik.

Andra halvlek gick helt klart Edas väg och matchen slutade 4-2 till västvärmländskorna, trots att Viken är ett tufft lag att möta.

– Viken är ett jättebra lag, vi visste på förhand att det skulle vara jättetufft motstånd. Men vi fick till både bra försvar- och anfallsspel och spelade som vi vill spela.

Bland annat blev ett av Edas nyförvärv, Hanna Ryman från Kronan, en av målgörarna.

Med knappt två veckor kvar till seriepremiären har tränaren gott hopp om den kommande säsongen. Nästa vecka väntar en träningsmatch mot Lysvik och sen blir det träning under påskhelgen inför premiären mot Qbik den 14 april.

– Det ska bli kul att dra igång serien. Qbik är ett lag som kommer med upp från division 3 så det ska bli kul att möta dem.

Vad tror du om den kommande säsongen?

– Jag ser med tillförsikt fram emot säsongen. Jag tycker att det känns bra. Vi har en bra truppsituation, en bra konkurrenssituation. Sammantaget känns det väldigt, väldigt bra, säger Michael Remnevik.

Mål Eda IF: Sandra Ringsby, Hanna Ryman, Amanda Josefsson, Alice Johansson

Artikeltaggar

EdaEda IFFotbollIF VikenLysvikMichael RemnevikMossängens IPPremiärerPåskQbik

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.