Hoppa till huvudinnehållet

Staerna bjuder på unikt sound

Publicerad:
Staerna bjuder på konsert. Foto Olek Budzisz.
Staerna bjuder på konsert. Foto Olek Budzisz.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

På torsdag 30 mars samarrangerar Arvika jazz & blues och Musikhögskolan Ingesund en konsert med Staerna.

I Staerna möts två sångare och två olika musikaliska traditioner – Isa Holmgren, folkmusiker och sångare fast förankrad i den traditionella folkmusiken från Sverige och Nemat Battah, sångare och oudspelare från Jordanien och Palestina med musikaliska rötter i den arabiska folkmusiktraditionen. Tillsammans med Hampus Grönberg på gitarr och Alexandra Nilsson på cello bjuder de på ett unikt sound och arrangemang där folksånger från mellanöstern och norra Afrika skickligt vävs ihop med traditionella visor och melodier från Sverige och Norge.

Staernas debutalbum som släpptes i september 2021 fick ett varmt mottagande och kvartetten har under senaste året spelat på bland annat Ääniä Festivaali (FI), Norrköpings Folkmusikfestival (SE), Falufolk (SE), Kolibrí Festivalii (FI), Sunday World (NO), Hyttdreva Festival (SE).

Artikeltaggar

AfrikaFolkmusikJazzJordanienKonserterMusikMusikhögskolan IngesundPalestinaSångSunday World