Hoppa till huvudinnehållet

Stina Ekblad gör Förklädd gud i Arvika

Publicerad:
Stina Ekblad kommer till Arvika för att medverka i en konsert på söndag kväll, den 2 april. Foto: Mats Bäcker

Skådespelaren Stina Ekblad kommer till Arvika på söndag, den 2 april. Hon ska medverka i en konsert i Trefaldighetskyrkan då ett stort, klassiskt verk framförs.

Förklädd gud av Lars-Erik Larsson är verket som ges i kyrkan på söndagskvällen. Musikverket har text av Hjalmar Gullberg och recitatör är Stina Ekblad, skådespelare som gjort många stora roller på Dramaten, men även medverkat i ett stort antal produktioner inom tv och film samt radio.

Sångsolister är Karolina Andersson, sopran och Anton Ljungqvist, bas. Dessutom medverkar Geijerskolans kammarkör, Trefaldighetskyrkans oratoriekör och orkestern Karlstad barock. Dirigent är Åke Skommar.

Vid konserten framförs även Bachs kantat nr 147, Herz und Mund und Tat und Leben, den kantat som innehåller Bachs i särklass mest kända och spelade stycke, koralen ”Jesus bleibet meine Freude”. Då medverkar även altsolisten Paula Hoffman.

Artikeltaggar

ArvikaGeijerskolanGudKändisarKarlstadKonserterMusikNöje/KulturSkådespelareStina EkbladTeaterTrefaldighetskyrkan

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.