Hoppa till huvudinnehållet

Jösserevansch – och nu väntar division I-kval: ”Kan nog bli bra”

Publicerad:
Raymond Jansson och de andra i BK Jösse vann mot Taifun och har därmed spelat till sig en plats i kvalet till division I.
Raymond Jansson och de andra i BK Jösse vann mot Taifun och har därmed spelat till sig en plats i kvalet till division I. Foto: Sakeus Berg

BK Jösse besegrade BK Taifun hemma i Arvika bowlinghall på lördagen. Slutställningen blev 13-7 till hemmalaget, som nu ser ut att kunna kvala till division I. Men det hänger på att man får ihop spelare.

Jösse tog ledningen i lördagens match med 4-1 efter första serien. Vid halvtid reducerades poängskillnaden, men Jösse behöll ledningen med 6-4. I tredje serien knep de ytterligare 4 poäng vilket gav de ett försprång med 10-5, som bäddade för en slutgiltig seger med 13-7.

I och med vinsten fick västvärmlänningarna revansch för senast då de förlorade 3-16 till Taifun i Karlstad.

– Vi fick revansch och vi gjorde rätt bra poäng också. Det är helt okej, säger Jösse-coachen Micke Bjärnetoft.

Division ett-kval

Han konstaterar att man nu är redo för slutspel i serien och kval till division I.

– Vi vet ju inte om vi klarar ta förstaplatsen i serien och kan gå direkt upp till division I, men det blir nog kval för oss i alla fall.

Är division I något ni satsar på?

– Jag vet inte riktigt, vi måste väl ta en diskussion då när det blir klart att vi går dit, hur vi har det med folk. Det är ju inte så mycket folk kvar i Arvika som spelar bowling, så vi måste se om vi är tillräckligt många som kan ställa upp varje gång. Får vi inget lag så är det ju ingen idé heller.

Kan ni få ihop ett lag som det ser ut nu?

– Det beror ju mycket på om de före detta elitspelarna ställer upp. Då har vi ett bra lag, men vi är ju väldigt mycket beroende av dem. Men det kan nog bli bra.

Om man får med sig de viktiga före detta elitseriespelarna så är det inte alls omöjligt att man klarar kvalet, enligt Micke Bjärnetoft.

– Det hänger mycket på dem. Men Raymond och Kalle jobbar natt en del, och vi är beroende av att de här spelarna kan vara med och spela.

“Behövs mer”

Spelarnas tillgänglighet är en stor faktor som avgör om man kan spela eller inte, enligt Bjärnetoft. Han nämner att det är populärt med festbowling och att många brukar spela i hallen, men att steget från festbowling till att spela lite mer seriöst verkar vara svårt.

– Det behövs mer ungdomssatsning. Men i så fall krävs det att man har en hallföreståndare som brinner för att satsa på ungdomar. Och det har vi inte nu, de hinner ju inte med, och det finns ingen av oss i laget som hinner med eller orkar hålla på med det heller, tråkigt nog.

– Jag vet ju på 70- och 80-talet, då var det fem lag i Arvika plus jättemånga ungdomar från skolan, men det har ju bara gått stadigt nedåt. Det hade ju varit jätteroligt om man kunde få fler unga som engagerar sig. När vi åker iväg på bortamatcher så har vi kanske en medelålder på över 60 år. Det måste ju komma lite nytt underifrån och det är dåligt med det.

Roligt att vinna

Trots svårigheterna att få ihop spelare så ställer man fram det bästa laget man kan få ihop och spelar på, säger Micke Bjärnetoft.

– Så får vi se hur långt det räcker. Det är klart att det alltid är roligt att vinna, så vi satsar ju på att vinna. Det här kan nog bli bra, vi har ju ett bra lag och idag spelar vi ganska bra. Det kan nog hålla.

I BK Jösse var det Mattias Flodberg som var främsta poängplockare i lördagens match, med 876 kägelpoäng, följt av 845 poäng var från Ulf Hjalmarsson respektive Karl-Johan Eliasson. Totalt gjorde Jösse 6305 kägelpoäng under matchen, medan Taifun gjorde 5933.

Mattias Flodberg var poängbäst i Jösse i lördags.
Mattias Flodberg var poängbäst i Jösse i lördags. Foto: Sakeus Berg

Artikeltaggar

ArvikaBK JösseBK TaifunBowlingKarl-Johan Eliasson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.