Hoppa till huvudinnehållet

Därför skriver inte AN om frysmordet i Årjäng

Publicerad:
Reporter Sofie Borg
Sofie Borg
sofie.borg@arvikanyheter.se
Reporter Linus Carle
Linus Carle
linus.carle@arvikanyheter.se
Många läsare har undrat varför inte AN skriver om det uppmärksammade dådet i Årjäng.
Många läsare har undrat varför inte AN skriver om det uppmärksammade dådet i Årjäng. Foto: Linus Carle

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Hela Sverige och Norge skriver om det mycket ovanliga frysmordet i Årjäng. Men inte AN. Varför inte?

Det finns faktiskt en väldigt enkel förklaring.

Vi ska inte kalla det för en läsarstorm, men flera konfunderande läsare har hört av sig och undrat varför vi inte skriver om det uppmärksammade frysmordet i vår grannkommun Årjäng. Någon undrade om vi på Arvika Nyheter "sitter med nedfällda persienner och öronproppar?".

Lustig tanke förstås, men nej, så verklighetsfrånvarande är vi inte.

Det finns faktiskt en mycket logisk och enkel förklaring till varför vi inte skriver om mordet: Det inträffade inte i vårt bevakningsområde.

Arvika Nyheter har förvisso historiskt sett bevakat Årjängs kommun, men det slutade vi med för många, många år sedan. I dag bevakar vi endast Arvika och Eda kommuner.

Vi har de resurser vi har, och tror det är klokast att använda dem på att bevaka de två kommuner där den absoluta merparten av våra läsare bor.

Vi förstår att det finns ett intresse även för Arvika- och Edabor att läsa om ett uppmärksammat mord i en grannkommun, men om vi inte är konsekventa i hur vi använder våra resurser så blir det ohållbart. Ska vi bevaka brott även i grannkommunerna Torsby och Sunne? Ska vi bevaka politik även i grannkommunerna? Då blir det snabbt väldigt få resurser kvar till kvalitativ lokaljournalistik i Arvika och Eda - som jag tror att de flesta av er faktiskt betalar för.

Därför väljer vi att släppa bevakningen av frysmordet i Årjäng till våra koncernkollegor NWT och VF - eller för all del all riksmedia både i Sverige i Norge.

Linus Carle

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Sofie Borg

Nyhetschef

Artikeltaggar

Arvika kommunArvika NyheterBrottBrott, lag och rättEda kommunLinus CarleMordNorgePolitikSofie BorgSunneTorsby kommunÅrjängÅrjängs kommun