Hoppa till huvudinnehållet

Mona på SM-pallen: ”Roligt att få till en bra tävling”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Mona Brorsson på pallen under lördagens SM-tävlingar på Hallstaberget, Sollefteå.
Mona Brorsson på pallen under lördagens SM-tävlingar på Hallstaberget, Sollefteå. Foto: Foto: Per Danielsson

Mona Brorsson avrundar säsongen i lite gemytligare former än vanligt i världscupen.

I SM i Sollefteå hör nämligen Brorssons Finnskoga IF till de absolut minsta föreningarna.

Men det hindrade inte att klubben kunde säkra ett SM-brons under lördagen – just signerat Mona Brorsson, som fixade tredjeplatsen i damernas masstart.

– Idag var det betydligt bättre än igår. Och lite roligare. Jag är inte riktigt där jag vill vara men det var roligt att få till en bra tävling idag, jag är supernöjd, summerade Mona, som skidade i mål som tredje åkare, dryga minuten efter segrande Anna Magnusson.

Felfri Magnusson

En minut som Mona tappade med en bom på sista skyttet, jämfört med Magnussons felfria rad.

– Vi kunde ha gått ut tillsammans där, men de var svårslagna idag. Anna och Hanna har varit enormt starka, ja egentligen hela säsongen, och jag kan vara jättenöjd med att få gå upp på pallen med dem.

Hanna i det är fallet är Hanna Öberg, som tog hand om silvret med 53 sekunder till godo på Mona.

– Det hängde på det sista skyttet där. Jag trodde det skulle bli fyra nollor idag, men jag missade första skottet i sista serien. Jag blev nästan lite förvånad – och lite sur på mig själv.

Sjua i sprint

Men, som sagt, var det ett stort steg framåt jämfört med fredagens sprint, där det blev en lite blygsammare sjundeplats – men där Mona ändå var en av de snabbaste åkarna i fältet med mer än en bom.

– Sprinten är jag inte så nöjd med. Det gick bra i början men sedan blev det två bom i stående. Där handlade det nog om själva ingången till skjutvallen. Det blev för tufft och jag var inte skärpt nog och sedan tappade jag lite luft på sista varvet.

Längst framme i täten såg resultatlistan helt identisk ut i fredags, så som den blev under lördagen, med Piteå-duon Anna Magnusson och Hanna Öberg i topp.

Stafett också

Normalt sett skulle Mona vara färdigkörd på SM men i år blir det en start till, då hon kommer att köra även söndagens singelmixedstafett – då herrjunioren Fabian Hermansson ser till att Finnskoga får ett lag.

– Det ska bli väldigt roligt. Jag har aldrig kört singelmixed på SM, så det är väldigt skönt att jag fick köra det i världscupen så att jag vet hur det går till, konstaterar Mona med ett skratt.

Artikeltaggar

Anna MagnussonFinnskoga IFHanna ÖbergMona BrorssonSkidskytteSollefteå

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.