Hoppa till huvudinnehållet

Gästspel på Arvikabio: Ful håller tal till nationen – med tårta och Sara Parkman

Publicerad:
På lördag kväll, den 25 mars, gästas Arvika av en annorlunda bioupplevelse. Ett kör- och teaterverk med live-inslag ska det bli på Sveabiografen.
På lördag kväll, den 25 mars, gästas Arvika av en annorlunda bioupplevelse. Ett kör- och teaterverk med live-inslag ska det bli på Sveabiografen. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Ett tal till nationen, men inte inramat av flaggor och stolta ord om det egna landets stora förträfflighet. Talet som visas på Sveabiografen i Arvika på lördag kväll är något annat.

Musikern Sara Parkman och konstgruppen Ful har skapat teater-körverket Tal till nationen. Det hade premiär i Ställbergs gruva i augusti i fjol och livesändes i september till flera scener runtom i landet.

– Nu har de gjort en inspelning av föreställningen som blir en hybridvariant. Man ser föreställningen på bio, men en värdinna från konstgruppen Ful kommer och det blir som en form av performance tillsammans med bioföreställningen, berättar Sara Falkstad på Kolonin i Arvika.

Musikern Sara Parkman är en av deltagarna i hybridevenemanget i Arvika.
Musikern Sara Parkman är en av deltagarna i hybridevenemanget i Arvika. Foto: Tim Aro/TT

Allsång och tårta utlovas också när Kolonin tillsammans med Arvika teaterförening och Nätverket för ett hållbart Arvika ser till att föreställningen landar på Sveabiografen i Arvika, som är den hittills enda inbokade spelplatsen i Värmland.

Väljer kärleken

”Fuls Tal till nationen vill stå emot polarisering och värna gemensamhet. Vi ser hatet och splittringen som erbjuds som enda alternativ, men väljer ändå kärleken. Vi hyllar yttrandefriheten och konstnärlig frihet i en tid då politiker inte följer armlängds avstånd och försöker stoppa kultur och konst som inte följer en nationalistisk logik” skriver Ful på sin hemsida.

För manus och regi av pjäsen Tal till nationen står Nasim Aghili. Skådespelarna Ellen Nyman, Alejandra Goic och Timimie Märak backas upp av fyra musiker och en kör på 21 personer, som leds av musikern Sara Parkman.

Artikeltaggar

ArvikaEllen NymanFöreställningarMusikNöje/KulturSångSara FalkstadSara ParkmanSkådespelareTeaterVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.