Kandergård lämnar Leksand: ”Klart att det är trist”

Publicerad:
SHL-anfallaren Jesper Kandergård lämnar Leksand. Foto: Ulf Palm/TT

Västvärmländske SHL-spelaren Jesper Kandergård lämnar Leksands IF.

Det blev officiellt under måndag eftermiddag.

– Det stämmer. Jag hade ett möte med klubben i fredags där vi snackade lite och de sade att de inte hade någon plats åt mig nästa säsong, förklarar Kandergård, vars kontrakt med dalaklubben går ut sista april.

Börja process

Ingenting är dock klart var Jesper kommer att ta vägen.

– Det som är klart är att jag inte är kvar här i alla fall, sedan får jag börja en process med min agent där vi får försöka hitta något som passar till nästa år. Efter att mitt kontrakt går ut är jag fri att gå var jag vill.

Han tycker självklart att det är lite vemodigt att lämna den förening som han tillhört i många år.

– Jag har spelat här i sex år så det är klart att det är trist att lämna. Jag har många kompisar här och har bra relationer till alla i Leksand, så det är klart det är lite extra tungt.

Samtidigt kanske det här också ger nya möjligheter, inte minst i form av en möjlighet att få mer speltid.

– Nu får man ju en chans att testa något nytt. Jag har ju inte fått spela så mycket på den senaste tiden.

– Det här går ju ut på att man vill spela och det får jag inte göra här.

SHL igen?

Varåt det lutar är inget han kan spekulera i nu.

– Det är så klart jag vill spela så högt upp som möjligt men får vi får också kika på vart det är bäst för min utveckling. Om jag går ner en liga kanske jag får spela mer – eller om jag kan få en bra roll i ett annat SHL-lag.

22-åringen från Arvika gick på hockeygymnasiet i Leksand och SHL-debuterade i mars 2020. Sedan dess har han gjort över 100 framträdanden i ligan.

Artikeltaggar

IshockeyJesper KandergårdLeksandLeksands IFSHL

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare