Hoppa till huvudinnehållet

Säsongsbästa för Brorsson – i årets sista sprint: ”Supernöjd och glad”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Mona Brorsson hade ställt in siktet rätt på säsongens sista sprint i Holmenkollen, där det blev fullt skytte och fin placering.
Mona Brorsson hade ställt in siktet rätt på säsongens sista sprint i Holmenkollen, där det blev fullt skytte och fin placering. Foto: VEGARD GRØTT

Mona Brorsson har i det stora hela haft en kämpig säsong – men i Holmenkollen visade hon klass.

Tio träff av tio möjliga räckte till en fin 14:e plats i årets sista sprint.

– Efter den här säsongen är det en bra bonus att få med sig det här, säger Brorsson till AN-sporten.

Sprinten skulle egentligen ha avgjorts under fredagen, men tät dimma flyttade fram tävlingen en dag. Ändringen innebar att jaktstarten som var planerad till lördagen fick strykas från tävlingsprogrammet.

Västvärmländskan inledde med att fylla skotten i det liggande skyttet och låg efter detta 21:a.

Även i ståskyttet, som vållat en hel del bekymmer för Brorsson genom åren, blev det fem träff – och hon låg då på en tionde plats.

– Verkligen skönt. Jag hade en kanonbra inskjutning och sa faktiskt lite skämtsamt till Jean-Marc (Chabloz, skyttetränare reds.anm.) att nu skjuter jag noll noll – och det gick ju bra, konstaterar hon.

Och fortsätter:

– Jag hade en ovanligt kort inskjutning, väldigt lite, liggserien kändes inte så bra, mit liggskytte brukar gå ganska mycket på känslan fick sikta, kände att jag fick bara lite extra fokuserad

Sliter med kroppen

Brorsson klarade inte riktigt av att hålla placeringen in i mål, men hon gjorde ändå sitt resultatmässigt bästa individuella lopp i världscupen den här säsongen – och gick i mål som 14:e åkare efter 7,5 avverkade kilometer.

Endast fyra sekunder fattades för att få sluta topp tio.

– Jag blev väldigt trött mot slutet. Det är väldigt tajt om platserna och när jag kommer i mål är det inte så långt upp till topp sex. Det var ändå skönt att känna att jag kunde vara med där uppe, säger Mona Brorsson som blev tredje bästa svenska.

– Jag hade väldigt bra skidor men jag sliter ju med kroppen. Jag är inte riktigt där jag skulle vilja vara, men jag plockar fram det jag har i dag och får vissa positiva signaler.

Svenskorna Hanna Öberg och Anna Magnusson slutade tvåa respektive trea bakom tyskan Denise Herrmann-Wick.
Svenskorna Hanna Öberg och Anna Magnusson slutade tvåa respektive trea bakom tyskan Denise Herrmann-Wick. Foto: Javad Parsa

Nytt rekord

Det blev för övrigt en ny blågul succé med två svenskor på pallen.

Hanna Öberg slutade tvåa och Anna Magnusson trea bakom segrande tyskan Denise Herrmann-Wick. Detta innebar ett nytt svenskt säsongsrekord i antal pallplatser – 34 stycken.

– Det här var en bra dag. Dels för att det var en lyckad svensk tävlingsdag för och även ett personligt bra lopp.

Världscupen avslutas under söndagen med masstarter för både damerna och herrarna. Mona knep den allra sista platsen och får alltså avsluta säsongen med en masstart.

– Man blir ju lite nervös inför morgondagen, för det är fem varv på samma bana och i dag var det tre varv. Jag måste verkligen skjuta fullt – det blir extra viktigt nu, säger Brorsson.

Artikeltaggar

Mona BrorssonOsloSkidskytteVärldscupen i skidskytte

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.