Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Hur många olyckor måste det ske?

Publicerad:
Det måste till åtgärder vid sjukhuskorsningen, menar insändarskribenten.
Det måste till åtgärder vid sjukhuskorsningen, menar insändarskribenten. Foto: Linus Carle

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Så var det dags igen, ytterligare en olycka på 61:an vid sjukhuskorset, mellan Graningerondellen och Gaterondellen. Så här kan det inte fortsätta. Hur många olyckor måste det ske, innan det blir en ändring. Dom som sitter och bestämmer och säger, fortsätt som vanligt, fattar dom inte faran med denna korsning?

Lösningen kan vara när man kör från Graningerondellen mot sjukhuskorset, gör en rondell eller en avfartsslinga vid korset till höger och vänstersväng mot korset. Stoppljus måste finnas också. Är det en bilist i avfartsslingan, så ska det lysa rött för dom på 61:an.

Den lösningen finn på många ställen där det är samma problem som här. Det är problem också när man kör från sjukhuset ner mot korsningen och ska svänga vänster mot Gaterondellen. Det är i det närmaste omöjligt att komma ut där.

Hastigheten på 61:an är för hög. Sänk den till 70 km istället för 80 km som det är idag. Hur som helst, en ändring måste till.

Trötter

Artikeltaggar

GaterondellenOlyckorOlyckor och katastrofer