Hoppa till huvudinnehållet

Dottevik säkrade kontraktet: ”Lite innebandygodis”

Publicerad:
Dotteviks innebandydamer säkrade kontraktet i division I genom seger borta mot Karlstad U.
Dotteviks innebandydamer säkrade kontraktet i division I genom seger borta mot Karlstad U. Foto: AN-arkiv

Dotteviks damer säkrade i lördags kontraktet i division I genom bortaseger med 6-0 mot Karlstad U.

– Det är skitkul, säger tränare Kalle Mossberg.

Inför lördagens drabbning mot Karlstad IBF Ungdom placerade sig Dottevik på en sjundeplats i serien, av elva lag. Läget var så att om de skulle ta poäng skulle de säkra sin plats i division I inför nästa säsong. Karlstad, som placerade sig precis före i tabellen, stod för motståndet. Matchen inleddes trögt och var mållös ända fram till den femtonde minuten när Clara Mossberg satte 1-0 för Dottevik.

– Det var lite darrigt. Vi visste ju att tar vi poäng så har vi säkrat det, berättar Kalle Mossberg.

Utökade

I andra perioden utökade Dottevik till både 2-0 och 3-0 genom först Malin Skeppstedt och sedan ett straffmål av Clara Mossberg.

– Karlstad hade lite mer chanser i början men när vi börjar göra mål kan vi vara lite mer avslappnade. Vi spelade fint så vi visste att det skulle komma.

Karlstad svarade inte heller med några mål i den avslutande perioden utan Dottevik tog en stabil seger med 6-0 efter mål av Lina Ahlberg, Julia Möörk-Andersson och Julianna Sandberg i tredje. Dottevik gick nu om Karlstad i tabellen och placerar sig på en sjätteplats inför sista omgången.

Rullar runt

– Det rann iväg lite. De hade lite bortfall så de hade inte så många spelare med, men det är inget vi ska be om ursäkt för. De som var med är ju duktiga. Vi hade mycket boll och rullar runt. Vi hade nåt anfall där vi rullade i två minuter. Vi äger matchen, berättar Mossberg och fortsätter:

– Det var många fina spelmål. Det är kul att se. Bra passningar och direktskott. Lite innebandygodis. Sista perioden försökte vi spela av matchen och hade fokus på att hålla nollan för Majas (Pettersson) skull. De är farliga när de kommer så det gällde att behålla fokus, men vi hade det under kontroll.

Segern innebär att Dottevik i sin första säsong i division I även har säkrat kontraktet för en säsong till.

– Det är skitkul. Det är inte så enkelt att komma som nykomlingar och säkra. Och att vi gjort det med en match kvar är kul. Det var en lättad stämning i laget. Vi är nöjda. Spelar ingen roll om vi hade vunnit med 1-0 eller 6-0, det viktigaste var att bärga poängen, tycker Mossberg.

En kvar

Dottevik har nu en match kvar i division I, hemma mot Kristinehamn till helgen.

– Nu ska vi se till att avsluta med en riktigt bra insats och hoppas få göra det inför ett fullsatt strandhallen.

Clara Mossberg svarade för två mål i matchen.
Clara Mossberg svarade för två mål i matchen. Foto: Jonas Aspetorp

Artikeltaggar

Clara MossbergDivision 1 damer RegionDotteviks IFInnebandyKalle MossbergKarlstadKarlstad IBF Ungdom

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.