Hoppa till huvudinnehållet

Brorsson trött på rätt sätt: ”Den mest nöjda 32:an någonsin”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Det blev ingen fullträff för Mona Brorsson vare sig i sprinten eller jaktstarten – men många bitar börjar ändå falla på plats för västvärmländskan som också, lite överraskande, får köra ett race till den här helgen.
Det blev ingen fullträff för Mona Brorsson vare sig i sprinten eller jaktstarten – men många bitar börjar ändå falla på plats för västvärmländskan som också, lite överraskande, får köra ett race till den här helgen. Foto: JOEL MARKLUND

Mona Brorsson körde till sig en 32:a plats i fredagens sprint i Nove Mesto – och följde upp den med en 39:e plats i lördagens jaktstart.

Missnöjd var dock inte riktigt rätt beskrivning på henne.

– Jag är verkligen jättenöjd med den åkningen jag hade i sprinten. Jag kanske är den mest nöjda 32:an någonsin, konstaterar Mona med ett skratt.

– Det var inte alls något topplopp sådär, men för mig var det väldigt mycket värt med den där känslan av att man växer in i ett lopp. Det var roligt att få en sådan tävling.

Farten i spåret var riktigt bra men tyvärr så ställde två bommar i skyttet till det resultatlistan.

– Det jag sliter mest med här är skyttet, det som fungerat så bra hela året. Jag känner mig lite osäker på den här vallen och har svårt att hitta den rätta känslan.

Samma osäkra skyttekänsla skuggade även lördagens jaktstart, där det blev tre bommar.

För bra skidor

Till skillnad mot i fredags så tappade också Mona relativt sett tid i åkningen och förklaringen är lite oväntat – för bra skidor.

– Idag handlade det nog lite om valet av skidor. Vi har haft skitbra skidor här men just den här skidan var för hård för mig. Om jag varit i bättre form hade jag klarat att åka på en styvare skida, men idag upplever jag att jag inte kommer upp ordentligt utan blir sittande och orkar inte riktigt trycka ifrån, förklarar Mona.

– Det här är en kanonskida men just nu är jag i för dålig form för att klara av den. De här skidorna kommer att finnas med i min park framöver och jag har ju svept förbi folk utför idag. Skidorna är jättebra men jag kunde inte riktigt matcha dem riktigt idag.

Några timmar efter jaktstarten kunde Mona också gotta sig åt att vara trött på rätt sätt.

– Det är stor skillnad hur kroppen känns, nu mot tidigare. Nu har jag en helt normal trötthet och en kropp som fungerar. Bitarna börjar absolut falla på plats.

Stafettdags

Och en ny chans för fler bitar att komma rätt kommer, lite överraskande, redan under söndagen – då Mona blivit uttagen för att köra singelmixed-stafetten tillsammans med Jesper Nelin.

– Det är inte något jag själv skulle ha gissat på. När jag åkte hit så tänkte jag sprint och jaktstart, men nu står man här och det ska bli jättespännande.

Inte minst för att det är en rätt ovanlig chans.

– Såvitt jag minns så blir det den andra jag kör. Den enda jag kan komma ihåg är att jag körde i Kontiolahti 2018.

Artikeltaggar

Mona BrorssonNové MestoSkidskytteVärldscupen i skidskytte

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.