Hoppa till huvudinnehållet

Mera el från Volvo CE när Arvikamaskiner konverteras

Publicerad:
Volvo CE ska satsa på konvertering till eldrift för en modell av hjullastare. Arvikafabriken är inte direkt inblandade i själva konverteringen men det är hjullastare från Arvika som ska ställas om. Vilket görs av ett företag i Malmö. Här ses platschefen Mikael Liljestrand.
Volvo CE ska satsa på konvertering till eldrift för en modell av hjullastare. Arvikafabriken är inte direkt inblandade i själva konverteringen men det är hjullastare från Arvika som ska ställas om. Vilket görs av ett företag i Malmö. Här ses platschefen Mikael Liljestrand. Foto: Hans-Åke Henriksson

Volvo CE skyndar nu på sin omställning till eldrivna hjullastare.

Arvika Nyheter kunde nyligen rapportera om de planer som finns att tillverka elhjullastare på fabriken i Arvika inkluderat en utbyggnad på fabriksområdet.

I dagarna släpper även företaget nyheten att man ska börja tillverka konverterade hjullastare. Det är hjullastaren L-120 som ska konverteras till eldrift.

I denna omställning kommer maskinerna från fabriken i Arvika att användas som bas men själva konverteringen kommer att ske via företaget CE Engineering Solutions i Malmö.

– Vi vill göra omställningen från det fossila så fort som möjligt. Det här projektet bygger på att vi gör om basmaskinen som kommer från Arvika, säger Fredrik Tjernström, marknad och kommunikation, Volvo CE.

Artikeltaggar

ArvikaArvika NyheterElMalmöMikael LiljestrandMiljöTeknik och vetenskapVolvo CE

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.