Hoppa till huvudinnehållet

Maud, 74, hittade inte sin drömprins – men flera nya vänner för livet

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Maud Karlsdotter från Åmotfors har fortsatt hålla kontakten med flera av de andra deltagarna i dejtingprogrammet Hotell Romantik, som nu har sänt alla avsnitt.
Maud Karlsdotter från Åmotfors har fortsatt hålla kontakten med flera av de andra deltagarna i dejtingprogrammet Hotell Romantik, som nu har sänt alla avsnitt. Foto: Privat

Ingen fullträff rent kärleksmässigt för Maud Karlsdotter i Hotell Romantik. Det står klart efter att alla åtta avsnitt har sänts.

Däremot fann hon en massa nya vänner – som hon fortsatt håller kontakten med.

– Vi ska träffas den 19 maj här på hotellet, berättar västvärmländskan.

Samtliga åtta avsnitt av dejtingprogrammet Hotell Romantiks debutsäsong har nu sänts i SVT. Där söker alltså ett gäng 65-plussare efter kärleken.

I det sista avsnittet fick deltagarna välja om de ville stanna kvar på hotellet tillsammans med en partner – eller bara åka hem.

För 74-åriga Maud Karlsdotter från Åmotfors, som alltså var en deltagarna, var det inte ett speciellt svårt beslut som skulle fattas.

– Alla samlades inne i den stora matsalen. När de ropade upp mitt namn gick jag bara rakt över golvet och ut, berättar Maud.

Något hon var långt ifrån ensam om att göra.

– Det är klart att de ville att vi skulle ha blivit par allihopa, men det blev ju inte mer än fyra par tror jag.

Tv-profilen Maud om stora tittarsuccén: ”Behöver ju inte vara någon torris”

Fick mer fokus

Maud har annars fått en del frågor från riksmedia om huruvida hon dejtar numera. Där har hon varit tydlig, både kring vistelsen i Schweiz och hur tiden efter varit.

– Jag träffade ingen där. Jag erkänner – det var ingen som jag fastnade för. Man kan ju inte ta någon bara för att man ska ha någon, bara för att det ska va så. Jag är för gammal för sånt, jag är kräsen, säger Maud.

Maud under en av inspelningsdagarna, med Alperna-vyn som syns i bakgrunden.
Maud under en av inspelningsdagarna, med Alperna-vyn som syns i bakgrunden. Foto: Privat

Även om hon betonar att upplevelsen i stort var väldigt bra så har hon vissa synpunkter kring programmets upplägg och hur det klipptes.

Varje dag skulle kvällens par utses. Dessa två fick då extra mycket tv-tid – lite på bekostnad av vissa övriga deltagare, tycker Maud.

– De som åkte iväg med svanen och blev ett par, det är ju dom som visas mest sen. Jag menar inget illa mot dom, men det var ju mer folk som var med på det här stället. Det är många som har sagt det också – att det är samma människor med hela tiden.

Maud, 74, om tv-debuten – dansar med programledaren: ”Många som har skrivit”

”Skulle ha samlats i grupper”

Hela 28 deltagare fanns alltså med i den första säsongen av dejtingprogrammet, men det är långt ifrån alla som syns och hörs värst mycket.

Maud fick exempelvis inte speciellt mycket fokus riktat mot sig i stort – även om hon har några ögonblick i serien där hon visas lite mer.

– Kanske skulle det inte ha varit så stort fokus på kvällens par, utan man kanske skulle ha samlats i grupper och pratat med varandra om hur man har haft det i livet och vad man har gjort. Jag tror man hade kunnat lära känna människorna lättare om man hade gjort det, för det är inte lätt att hinna lära känna någon på åtta dagar. Kvällens par kan vara någon gång men inte varje dag, tycker Maud.

– Jag är inte avundsjuk, det är inte det det är frågan om, men jag tycker att det är många andra som inte fick visa vad de kunde och inte kunde.

Maud tillsammans med några av de andra deltagarna i programmet.
Maud tillsammans med några av de andra deltagarna i programmet. Foto: Privat

”Bästa jag gjort”

Att det var en upplevelse utöver det vanliga, som förde mycket gott med sig, vill hon dock betona.

– Det var ett äventyr för mig, det är det bästa jag gjort. Jag är tacksam att Lotta (Hellman, producent för programmet, reds.anm.) och teamet att de valde mig. De var fantastiska där i Schweiz, det måste jag säga. Man fick träffa nya människor – det är ju vänner för livet, säger Maud.

Och fortsätter:

– Det var ju inte bara kärlek i det här programmet, utan det blev en vänskap som betyder väldigt mycket för mig. Det gäller både killar och tjejer.

Edaprofilen Maud, 74, om dejtingäventyret i tv: ”Vad har jag gett mig in i?”

Har hela den här upplevelsen ändå gett dig mersmak att vilja hitta någon?

– Det är klart att man vill hitta någon. Det viktigaste är ju inte att flytta ihop, men det är väl kul att träffa någon för att bara resa, äta gott och så. Det tänkte väl många när de åkte dit, men det blev ju inte så för alla. Jag har inte lust att bjuda på nåt bara för att tittarna ska gilla det.

– Jag fann inte den kärleken som jag kanske trodde, men jag har träffat både killar och tjejer som jag har bra kontakt med. Vi har ju varit ute och rest tillsammans ett tjejgäng – så det gav mig väldigt mycket. Jag vill tacka mina arbetskamrater, min familj och alla andra som tittat på programmet, säger Maud.

Var det någon särskild aktivitet under vistelsen i Schweiz som du tyckte var extra rolig?

– Jag tyckte det var väldigt roligt att åka rodel, det hade jag aldrig gjort innan. En fick ju verkligen gasa på i kurvorna där, men det tyckte jag var görskôj! Det gick fort, jag hade Göran bakom mig men det var jag som körde.

Här syns en del av platsen där Hotell Romantik utspelade sig.
Här syns en del av platsen där Hotell Romantik utspelade sig. Foto: Privat

Andra aktiviteter var bland annat att gå höghöjdsbana, dansa både salsa och folkdans – och att gå på skogsrejv.

– Jag är inte så glad i den musiken, så det var inte min grej, men det var ju kul ändå för vi hade roligt på kvällen, säger Maud om det sistnämnda.

– Det var kanonbra, väldigt trevligt! Det var ju middag varje kväll klockan sex – förrätt, varmrätt och dessert. Sen var det dans efteråt fram till tio ungefär. Helt otroligt vilket ställe måste jag säga, det skulle jag kunna tänka mig att åka tillbaka till. Jag längtar tillbaka ibland, men det kanske är för att vi har vinter här nu...

”Hoppas alla kan komma”

Något att längta till på hemmaplan finns annars inplanerat.

Under våren styr Maud nämligen upp en återträff med en stor del av deltagarna i programmet – då får de istället checka in på Hotell Charlottenberg där hon jobbar.

– Jag har bjudit in alla deltagare. Som det ser ut i dag är vi 17 som har anmält sig, men det finns ju tid kvar eftersom det är den 19 maj. Jag hoppas alla kan komma, alla har inte svarat än så jag hoppas vi blir över 20 i alla fall, säger Maud.

– Det ska bli kul att träffa dom igen, för vi har ju inga sura miner med varandra. Så då ska det bli mat, dans och lite annat roligt – det ser jag verkligen fram emot. Jag tror de andra gör det också, för det ringde några tjejer under veckan och sa: ”Det ska bli så kul att åka iväg till Värmland”.

Artikeltaggar

AlpernaCharlottenbergKärlekMänskligtRomantikSchweizTVVänskapÅmotfors

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.