Hoppa till huvudinnehållet

Målrycket blev avgörande – i viktiga bortamötet: ”All press ligger på oss”

Publicerad:
Malin Skeppstedt öppnade målskyttet och satte viktiga 5–2-målet i bortasegern mot Sala, vilket ger Dottevik bra förutsättningar att hänga kvar i dvision 1.
Malin Skeppstedt öppnade målskyttet och satte viktiga 5–2-målet i bortasegern mot Sala, vilket ger Dottevik bra förutsättningar att hänga kvar i dvision 1. Foto: AN-arkiv

Två snabba mål i mittperioden blev avgörande för Dottevik borta mot jumbon Sala.

Matchen slutade 2–7 och västvärmländskorna tog ett stort kliv mot att hänga kvar.

– Det ser bra ut för nytt kontrakt, utan att det i teorin är färdigt än, säger tränaren Kalle Mossberg.

Dotteviks damer gör precis som herrarna sin historiska första säsong i division 1.

Att Arvikalaget skulle förlora borta mot tabelljumbon Sala, som efter 18 spelade matcher fortsatt står på noll poäng, var i princip otänkbart.

Därav en oerhört viktig seger i jakten på nytt division 1-kontrakt.

– Absolut, det var väl egentligen inget annat än att vi skulle ha med oss tre poäng hem. Men det är det som blir svårigheten i såna här matcher också när alla vet, både vi själva och de runtomkring, att det bara ska bli vinst. Sala har gjort en hel säsong med att bara backa hem, menar Dottevikstränaren Kalle Mossberg.

”Onödigt nervöst”

Matchen var dock länge jämn rent målmässigt. Malin Skeppstedt satte tidigt ledningsmålet och Clara Mossberg utökade innan hemmalaget reducerade.

Ställningen var 2–3 halvvägs in, efter mål av Kristin Andersson följt av en ny reducering.

– Då är det lite rörigt hos oss – då är vi inte så nöjda, konstaterar Mossberg.

Dottevikstränaren Kalle Mossberg är nöjd med hur laget hanterar bortamatchen mot tabelljumbon.
Dottevikstränaren Kalle Mossberg är nöjd med hur laget hanterar bortamatchen mot tabelljumbon. Foto: AN-arkiv

Systrarna Mossberg klev dock strax därefter fram tillsammans med tvåmålsskytten Skeppstedt – vilket gav välbehövligt andrum.

– När Clara finner Alma där och Malin gör 5–2 får vi lite lugn och ro. Det var annars lite stressat och onödigt nervöst. Det är lätt att stå och säga hur man ska göra, men det är ju tjejerna som ska göra det.

Med tanke på detta, tycker du ni ändå tar er an matchen på ett bra sätt?

– Ja, jag tycker ändå det. Sala har ingenting att spela för, de har ingen press, utan all press ligger på oss – de kan bara gå ut och köra. Så det blir lite darrigt, men andra halvan av matchen kontrollerar vi bra.

Det var aldrig någon större fara i tredje?

– Nej, det var det inte. Vi skapar väldigt mycket och har några ramträffar också.

Där satte till slut Josefine Holmqvist-Göthberg två mål som definitivt stängde matchen i mitten av tredje perioden.

– Vi äger matchen från start, men de backar ju hem så det är svårt att ta oss igenom deras försvar – det gäller att vi rullar mycket boll. Deras målvakt var rätt duktig också.

Josefine Holmqvist-Göthberg stängde matchen definitivt med sina två mål i tredje perioden. Clara Mossberg, som syns i bakgrunden, svarade för ett mål och två assist.
Josefine Holmqvist-Göthberg stängde matchen definitivt med sina två mål i tredje perioden. Clara Mossberg, som syns i bakgrunden, svarade för ett mål och två assist. Foto: AN-arkiv

Allt i egna händer

DIF-tränaren vill inte lyfta någon enskild spelare efter lördagens prestationer – men är nöjd med helheten.

– Jag är lite tråkig där och framhåller laget. Vi gör det vi ska.

Västvärmländskorna har nu allt i egna händer för att kunna undvika negativt kvalspel. Vinst i nästa match, borta mot Karlstad U, innebär att kontraktet säkras oavsett hur övriga resultat i serien blir.

Vinst i nästa match, borta mot Karlstad U, innebär att kontraktet säkras oavsett hur övriga resultat i serien blir.

”Ser bra ut”

Annars får man en ny chans att göra det hemma mot nästjumbon Kristinehamn – som skrällartat vann borta mot serieledaren Lillån under helgen – i den avslutande omgången.

Dottevik har ett betryggande avstånd ner till Munkfors och Sunnanå, med tre respektive fem poäng, då båda lagen dessutom förlorade sina matcher under helgen. En betydligt bättre målskillnad gentemot båda konkurrenterna innebär att det med stor sannolikhet blir division 1-spel även nästa säsong.

– Det roligaste är ju om vi kan visa att vi kan ta poäng i de två matcherna som är kvar nu. Då har vi gjort det på egen hand utan att vi behöver förlita oss på andra resultat.

– Det ser bra ut för nytt kontrakt, utan att det i teorin är färdigt än. Men det är ju såklart vårt mål – att vi ska klara att hänga kvar, säger Mossberg.

Mål, Dottevik: Malin Skeppstedt 2, Josefine Holmqvist-Göthberg 2, Clara Mossberg 1, Kristin Andersson 1, Alma Mossberg 1.

Artikeltaggar

Division 1 damer RegionDotteviks IFInnebandyKalle MossbergSala

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.