Hoppa till huvudinnehållet

Estetiska skolan intar scenen med Grease

Publicerad:
Repetitionerna är i full gång.
Repetitionerna är i full gång. Foto: Pressbild

Under helgen intar hundratals elever från Estetiska skolans högstadium och gymnasieprogrammet Stage & Perform scenen med musikalen Grease.

Filmen Grease med Jon Travolta och Olivia Newton John kom 1978 och har underhållit flera generationer.

Nu presenterar Estetiska skolans högstadium och gymnasieprogrammet Stage & Perform musikalen för tredje gången. Eleverna på skolan önskade själva Grease för att hylla Olivia Newton John som avled förra året.

Ett av de tre olika teaterlagen.
Ett av de tre olika teaterlagen.

En av huvudrollerna är Danny Zuko som på Estetiska skolan spelas av 16-åriga Alex Karlsson från Töcksfors.

– Att spela Danny Zuko är en barndomsdröm sedan länge. Jag har alltid velat spela den rollen! Ser fram emot att sjunga inför en stor publik och att köra in en bil på scenen. Grease är bästa musikalen, bästa filmen, bästa allt! Absolut ska alla komma och kolla. Det blir jättekul, säger han.

Arbete med musikalen har pågått en längre tid.

– Vi har repeterat mest på kvällstid, så att kombinera med skolarbete går bra. Man tar allt i sin egen fart. Att göra musikal ger ju sådan gemenskap mellan oss elever, alla klasser, alla på högstadiet och alla lärare. Man kommer nära alla oavsett vilken ålder man har, säger Alex.

Alex som Danny och Malvina som Sandy repeterar.
Alex som Danny och Malvina som Sandy repeterar.

Malin Axelsson som år 2017 tilldelades Säffle Kommuns stora kulturpris, står ännu en gång som regissör för Estetiska skolans Grease.

– Den här gången har förlaget bytt översättning så det är för mig helt nya sångtexter och repliker. Det är även en del praktiska förändringar eftersom vi är tillbaka på Ingesund där det saknas en scen, vilket gör att en hel del scenerier vi använde på Scalateatern 2014 behöver ändras. Musikalen Grease är ju ett rent glädjepiller, man blir liksom glad av energin på scenen. Där finns något för alla, oavsett ålder, säger Malin Axelsson.

Sex föreställningar görs på Musikhögskolan Ingesund mellan den 24 och 26 februari.

Artikeltaggar

GreaseMalin AxelssonMusikMusikalerMusikhögskolan IngesundOlivia Newton-JohnSäffleScalateaternTöcksfors

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.