Hoppa till huvudinnehållet

Ludvig, 18, om succén i tv – vidare till semi och hyllningar från hela juryn

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Ludvig Andersson från Klässbol och landslagskompisen Rasmus Lidén visade upp sina cykelkonster inför en hänförd Talang-jury.
Ludvig Andersson från Klässbol och landslagskompisen Rasmus Lidén visade upp sina cykelkonster inför en hänförd Talang-jury. Foto: TV4

Klässbolskillen Ludvig Andersson och hans landslagskompis Rasmus Lidén charmade Talang-juryn ordentligt med sina cykelkonster.

Så pass mycket att det räckte till en plats i den direktsända semifinalen.

– Jätteroligt såklart – de var imponerade, konstaterar 18-åringen.

Till tonerna av Metallicas 90-talshit ”Enter Sandman” gjorde de båda trialcyklisterna entré i TV4-programmet Talang, som sändes under fredagskvällen.

Och det blev ordentlig succé när de båda med lätthet studsade upp med cyklarna på de utställda hindren – dessutom i takt.

De lyckades till och med få programledaren Pär Lernström att vara en del av numret, då Rasmus hoppade mellan benen på honom.

– Det blev ganska bra tycker jag, ganska spektakulärt. Vi tog ju inga stora risker – och det kommer vi inte göra i semifinalen heller, berättar Ludvig Andersson.

Var Lernström lättövertalad?

– Det var inte nåt vidare bekymmer att få honom att få honom att gå med på det, haha. Det var kul att han gjorde det, för det tillförde något.

Känslan när ni fick beskedet om en plats i semin?

– Det var väl jätteroligt såklart. Vi kände kanske att det fanns en möjlighet att gå till semifinal, så det kändes hur bra som helst när vi fick reda på det.

Ludvig, 18, trialtrollar i tv: ”Talang har inte sett något liknande”

”Bra sätt att visa upp sporten på”

Duon blev också unisont hyllad av juryn, då alla fyra gav numret ett ja.

Artisten och musikern Viktor Norén var exempelvis imponerad över hur de lyckades omvandla sporten till en slags synkroniserad dans.

– Det var bra att vi fick med det och att han lyfte fram det. Alltid svårt att tajma det exakt i tid, det är inte riktigt som vanlig dans, men det blev ganska bra ändå tycker jag.

Här är Rasmus Lidén på väg att hoppa mellan programledarens ben.
Här är Rasmus Lidén på väg att hoppa mellan programledarens ben. Foto: TV4

Hyllningar har det även blivit från nära och bekanta som sett programmet.

– Folk har ju gratulerat och tyckt att det ser häftigt ut. Det är ett bra sätt att visa upp sporten på.

Hur var det att se själva programmet?

– Det var väl som vanligt lite lett att höra sig själv prata, annars roligt att se hur de har klippt ihop det hela. Det var många timmars inspelning under en hel dag och en del intervjuer som inte kom med.

”Inte så stor skillnad”

Nu väntar som sagt semifinal där tittarna delvis bestämmer – i direktsändning.

– Såklart är det nåt annat. Samtidigt var det bara en tagning på cyklingen i audition, det var inte så att vi kunde göra det igen om vi misslyckades med något. Så rent cykelmässigt blir det inte så stor skillnad.

– Sen om man jämför med när vi kört SM-veckan är det också ganska stor publik där, nu gör vi dessutom lite ”lättare” saker än på en riktig tävling, menar Ludvig.

Vad kan man förvänta sig av er i semifinalen?

– Det är i grund och botten samma som i audition – men en uppgradering som vi har kunnat planera för ett tag.

Möjligheterna till att öva ihop inför stundande semifinal är dock begränsade.

– Nej vi har inte repat tillsammans än, vi kommer inte göra det förrän vi är i Stockholm. Dels är det långt att åka och sen svårt att bygga upp det som vi vill ha det på scenen.

– Det kommer vara två olika semifinalstillfällen, men vi vet inte när det blir.

Artikeltaggar

CykeltrialCyklingDansKlässbolLudvig AnderssonMetallicaNöje/KulturSM-veckanStockholmTalangTVTV4

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.