Hoppa till huvudinnehållet

Viktig poäng – med mersmak: ”Fruktansvärt mycket bra lägen”

Publicerad:
Clara Mossberg tvekade in i det längsta, men kom till spel och öste på rejält i matchen mot Surahammar.
Clara Mossberg tvekade in i det längsta, men kom till spel och öste på rejält i matchen mot Surahammar. Foto: Jonas Aspetorp

När serien går in i slutskedet så blir poängen på sina håll allt viktigare – och den poängen som Dotteviks innebandydamer fixade i lördags hör definitivt till den kategorin.

– Den poängen vi får är oerhört viktig, så är det ju, konstaterar Dottevikstränaren Kalle Mossberg.

3-3 efter ordinarie tid förvandlades dock till 3-4 efter förlängningen.

Helgens motståndare Surahammar ska, sett till tabellen, vara ett starkare lag än Dottevik – men sett till hur chansfördelningen såg ut ska gästerna nog vara väldigt nöjda med att de fick med sig förlängning och bonuspoäng.

– Det var många bra räddningar av deras målvakt, medger Mossberg

Surahammars Rosario Aravena hade att göra matchen igenom men i synnerhet i den tredje perioden – och i förlängningen.

Volleyträff

När Sura fick sitt första skott på mål i förlängningen, efter tre och en halv minut, så gick det också in. Gästernas Miranda Pettersson drog till på chans, på volley, och fick maximal utdelning ur dålig vinkel.

– Det hade varit gott med den där bonuspoängen, men det är också gott att vi inte tappar den mot ett lag som vi slåss med om att hänga kvar, fortsätter Mossberg, som precis var i färd med att plocka av Maja Pettersson och satsa med en extra utespelare i slutminuten.

Även om det bara blev en poäng i belöning så fanns det ändå många positiva detaljer att ta med sig från den här matchen.

– Det kändes väl som att vi orkade ganska mycket idag och vi vill mer. Vi skapar fruktansvärt mycket bra lägen.

Dålig uppladdning

De som skapade allra mest var kedjeformationen Josefine Holmqvist-Göthberg, Alma Mossberg och Clara Mossberg, där Clara stack ut med två mål och en målgivande passning.

Fast att det var efter en uppladdning av den sämre sorten.

– Jag låg sängliggande igår och jag kände mig sliten i kroppen, så jag bestämde mig för att spela först en timme före matchen, konstaterar Clara, som därmed fick en lite ovanlig uppladdning.

– Jag har väl en del matchrutiner som jag inte hann med, men det gick väl bra ändå. Jag ville ju spela och det överväger.

Spelade fram

Först spelade hon fram Josefine Holmqvist-Göthberg till 1-1 och gjorde sedan 2-1 i slutet av första, framspelad av Alma Mossberg, innan hon byggde på med 3-2 i slutet av andra, återigen framspelad av Alma.

I tredje hade Clara-linan en räcka lägen framför Aravena, toppat av en stolpträff av Clara, men i slutändan fick man ändå nöja sig med en poäng.

– Det var surt att inte få med sig tre poäng idag och alltid tråkigt att förlora, men en poäng är viktigt nu i slutet av säsongen.

Dotteviks Amanda Josefsson tog för sig i matchen mot Surahammar.
Dotteviks Amanda Josefsson tog för sig i matchen mot Surahammar. Foto: Jonas Aspetorp

Artikeltaggar

Alma MossbergArvikaClara MossbergDivision 1 damer RegionDotteviks IFInnebandyKalle MossbergSurahammars IF

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.