Hoppa till huvudinnehållet

Brorsson ser framåt med tillförsikt: ”Jag har mersmak”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Mona Brorsson avrundade VM med en 21:a plats i masstartsloppet.
Mona Brorsson avrundade VM med en 21:a plats i masstartsloppet. Foto: MATHIAS BERGELD

Sveriges mest framgångsrika VM i skidskytte avrundades med två masstartslopp under söndagen – och en ny chans i spåret för Mona Brorsson.

– Det har inte gått så jättelång tid sedan jag gick över mållinjen men jag har ändå försökt göra en snabbutvärdering och jag är ganska stolt över det jag gjort på det här mästerskapet, med tanke på förutsättningarna och förväntningarna. Jag trodde inte jag skulle få åka något och att jag får fyra race är en stor bonus, summerar Brorsson, som avrundade VM med en 21:a plats för egen del.

Godkänt

Mona drog på sig en straffrunda i första liggande och två i första stående. Det förstörde chanserna till en betydligt mer framskjuten placering den här gången.

– Det är inget megaresultat men jag är ändå ganska nöjd med det jag gör idag.

Sista besöket på vallen var dock fläckfritt,

– Jag är nöjd med hur jag knyter ihop den, det går bra och snabbt, så som jag vill skjuta. Sista varvet är tufft men jag ger ändå mig själv godkänt.

Längst framme i täten säkrade lagkompisen Hanna Öberg ännu ett svenskt VM-guld, efter en dramatisk duell mot norskan Ingrid Landmark Tandrevold och fransyskan Julia Simon.

Rankar högt

Det här resultatet – och 15:e platsen i jaktstarten – är det hon rankar högst för egen del i mästerskapet.

– Det är väl de som känts bäst sett till totalen. Sedan kan jag verkligen ta med mig delar från alla tävlingar och känslan från idag ger hopp framåt.

– Det har blivit några placeringar runt 20:e plats och det är inget att skämmas över. Det är ju ganska bra. Det är inga medaljer men det är ganska bra. Hade det här varit i början av säsongen så är det klart att jag hade högre målsättningar, men efter hur allt blivit är det inte så illa. Det blev mer än jag förväntat av VM och det har hänt mycket med formen bara under den här veckan, både fysiskt och mentalt.

Vila

Nu väntar en veckas återhämtning och vila på hemmaplan innan hon ställer om siktet mot de sista världscuptävlingarna för säsongen.

– Jag kommer att gå in i den sista tävlingssemestern med gott självförtroende och höga förväntningar. Jag har mersmak.

Bortsett från det egna tävlandet är det främst den svenska laginsatsen hon tar med sig från Oberhof.

Elva svenska medaljer, den bästa blågula insatsen på ett VM, någonsin är verkligen minnesvärt.

– Det är så himla häftigt bara att vara en del av det här laget och få rida lite på den här vågen. Det laget gjort här är historiskt. Det är jäkligt roligt att vara här och nu och ett motiverande läge.

Artikeltaggar

Elvira ÖbergHanna ÖbergMona BrorssonOberhofSkidskytteSkidskytte-VM

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.