Hoppa till huvudinnehållet

Läktare rustas upp på Vik: ”Har inte sett så kul ut – en upplyftning”

Publicerad:
Den stora läktaren på Viksvallen håller i nuläget på att rustas upp.
Den stora läktaren på Viksvallen håller i nuläget på att rustas upp. Foto: Oscar Walldén

Den gamla läktaren på Viksvallen i Arvika håller nu på att få sig ett lyft.

– Vi hoppas att den ska se fräschare ut, säger kultur- och fritidschef Eriqa Lindsten.

Det händer lite grejer ute på idrottsplatsen Vik inför stundande sommarsäsong.

För några år sedan rustades Solviksvallen upp rejält för flera miljoner kronor. Både kring själva planen, med bland annat ny konstbevattning, och även stora åtgärder på läktaren.

Nu är det alltså Viksvallens gamla läktare som får sig ett lyft.

– Det som renoveras är en brädvägg ut mot gatan runt läktaren, den har varit varit i behov av uppfräschning ett tag. Så det håller vi på med nu, att göra om och byta ut det gamla, berättar Eriqa Lindsten, kultur- och fritidschef på Arvika kommun.

Som fortsätter:

– Sen kommer man också se över de långa träsitsarna i läktaren, de är också dåliga så de ska också bytas ut och fräschas upp. Så det är en upplyftning av befintlig läktare. Plåttaket över läktaren byts ut också, det var frostangripet på sina ställen.

Hur mycket kostar det här?

– Den offert vi har är cirka 750 000. Det har stått på listan ett tag, men det handlar ju om att få pengar till det också.

– När man kommer in på Vik och ska parkera vid ishallen så åker man förbi den här läktarväggen, det har ju inte sett så kul ut. Vi har en väl underhållen idrottsplats på Vik, men det är det här man har mött.

Eriqa Lindsten, kultur- och fritidschef på Arvika kommun. Arkivbild.
Eriqa Lindsten, kultur- och fritidschef på Arvika kommun. Arkivbild. Foto: Linus Carle

Något annat renoveringsbehov vid Vik som ligger nära till hands?

– Det finns ju alltid. Vaktmästarna på Vik gör ju ett konstant underhåll, målar om och grejar, men lite större grejer är att vi inom några år skulle behöva se om vi ska lägga om gräset på Viksvallen också. För det börjar också bli tilltrampat, konstaterar Lindsten.

– Det är inget vi har inplanerat nu i nån investeringsplan än, men det är en grej som jag vet att vi behöver ha med oss. Sen så börjar ju konstgräset bli till åren också.

De båda berörda föreningarna IK Arvika Fotboll och KFUM Arvika Friidrott har påpekat läktarens bristfälliga skick sedan ett antal år tillbaka, berättar Lindsten.

Utöver läktaren på Viksvallen är det även en mindre träläktare vid konstgräset, närmare bestämt Blåbärsvallen, som kommer att bytas ut, vilket framgår av reinvesteringsbugeten för 2023.

Artikeltaggar

ArvikaArvika FriidrottArvika kommunEriqa LindstenFotbollFriidrottIK Arvika FotbollIP VikRenoveringarViksvallen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.