Hoppa till huvudinnehållet

Ingesundsbandet till final i stortävlingen – hyllar skolan: ”Lyx utan dess like”

Publicerad:
David Svenske, trummor. Pontus Eriksson, bas och sång. William Hult Nilsson, gitarr. Oscar Larsson, gitarr samt Josef Johansson, bas. Tillsammans utgör de Kickstiff, som nu är redo för Sverigefinal i Livekarusellen.
David Svenske, trummor. Pontus Eriksson, bas och sång. William Hult Nilsson, gitarr. Oscar Larsson, gitarr samt Josef Johansson, bas. Tillsammans utgör de Kickstiff, som nu är redo för Sverigefinal i Livekarusellen. Foto: Ulf Zetterlund

Det har gått fort för Kickstiff.

Rockbandet som grundades på Ingesund är klart för final i stortävlingen Livekarusellen – och tackar skolan för det.

– Går inte beskriva med ord vad den betytt, säger basisten och sångaren Pontus Eriksson.

Efter att ha startat upp på Ingesunds folkhögskola häromåret har en hel del hänt för Kickstiff.

Rockbandet har kommit med ytterligare musik och avverkat gig efter gig.

Men den största höjdpunkten hittills ligger alldeles runt hörnet.

Under helgen är bandet i Stockholm för Sverigefinalen i Livekarusellen. Kickstiff vann distriktisfestivalen i Örebro och tävlar nu med trettiotalet andra band om att bli bästa liveakt. Fyra låtar ska framföras.

– Ett bevis på att vi gör något som folk gillar och att all tid vi lägger ner ger resultat. Det är helt sjukt, faktiskt. Det känns jävligt bra, vi är mer än glada, säger Pontus Eriksson.

”Vill bara tillbaka till Ingesund”

Pontus och Oscar utgör tillsammans med William Hult Nilsson och David Svenske bandets originalkvartett. Tillkommit har basisten Josef Johansson gjort.

Kickstiff har dessutom en sociala medier-ansvarig på plats – Cecilia Ljungberg som var klasskompis med några av killarna på skolan.

– Jag var ljudtekniker på första giget och gillar att skriva och fota. Jag har typ alltid varit med, säger Cecilia.

Organisatoriskt står bandet alltså redo för en ljus framtid på rockscenerna. De tackar Ingesund för det.

– Det går egentligen att beskriva med ord vad skolan betytt. Lärarna är kunniga och att ha haft dem till vår hjälp har varit en lyx utan dess like. Det var de två bästa åren i mitt liv. Jag vill bara tillbaka till Ingesund, kanske att jag söker in igen, säger Pontus Eriksson.

Kickstiff vann distriktsfestivalen i Livekarusellen och är nu klart för Sverigefinal i tävlingen som Studiefrämjandet arrangerar varje år.
Kickstiff vann distriktsfestivalen i Livekarusellen och är nu klart för Sverigefinal i tävlingen som Studiefrämjandet arrangerar varje år. Foto: Ulf Zetterlund

Artikeltaggar

KickstiffLivekarusellenMusikMusikhögskolan IngesundSångStockholmStudiefrämjandet

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.