Hoppa till huvudinnehållet

Ludvig, 18, trialtrollar i tv: ”Talang har inte sett något liknande”

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
Ludvig Andersson knep silvret under den gångna SM-veckan i Skövde. Snart syns han mer i rutan. På samma cykel, men annat sammanhang i TV4:s Talang. ”Du har två minuter på dig och en enda chans, det är samma.”
Ludvig Andersson knep silvret under den gångna SM-veckan i Skövde. Snart syns han mer i rutan. På samma cykel, men annat sammanhang i TV4:s Talang. ”Du har två minuter på dig och en enda chans, det är samma.” Foto: Svenska Cykelförbundet

Ludvig Andersson, 18, är redan välmeriterad och har ett nyplockat SM-silver som senaste bevis på det.

Tillsammans med landslagskompisen Rasmus Lidén visar Klässbolskillen nu upp sina cykelkonster på scen – inför jury och tv-kameror i fyrans Talang.

Vad lockade med att ställa upp?

– Jag sökte aldrig, utan fick ett meddelande från Talangredaktionen som ville ha med mig. Det hör ju inte till vanligheterna att de hör av sig så jag tänkte varför inte. Jag ville inte göra detta själv och ringde Rasmus. Det är lättare att få ihop ett snyggt nummer om man är två, sen hamnar inte alla kameror och blickar på en och samma person.

Hur var det att framträda framför juryn och tv-kamerorna?

– Klart att det var lite nervöst. Vi tackade ja tätt inpå, kom till Stockholm kvällen innan och hann inte träna något inför. Numret planerade också vi då, först när vi hade sett studion och vilka möjligheter den gav oss. Vi improviserade lite, men kände oss definitivt nöjda med vår prestation. Vi gjorde så gott vi kunde och fick ut ett bra nummer. Talang har inte sett något liknande förut, det är nytt för både folket och juryn. Det kan vara en fördel. Jag skulle i alla fall bli mäkta förvånad om någon ytterligare trialcyklist sökt in den här säsongen.

Kan inte avslöja

Kan du avslöja något om hur det gick för er?

– Det kan jag inte göra, mer än att vi är med och uppträder på cykel.

Vem var skönast i juryn?

– David Batra är trevlig, och programledaren Pär Lernström. Se hade alla lite olika åsikter om vårt framförande, men så är det alltid.

Vad säger du om konkurrensen?

– Det är många udda talanger med. Jag har förstått att någon sjunger rätt bra, jag är inte så insatt i sångbranschen men det verkade i alla fall så på juryn och publiken. För att vinna juryns röster bygger det lite på personligheten också.

”Sporten passar på en scen”

Hur mycket talang krävs för att cykla trial?

– Svårt att säga hur mycket som är talang och hur mycket som kommer från alla timmar man lagt. De flesta kan nog bli duktiga på sin sport bara man tränar, är envis och målmedveten. Sen passar den här sporten på en Talangscen och vi försökte plocka med de delarna som ser mest spektakulära ut. Vårt nummer ser häftigt ut, men behöver för den sakens skull inte vara så svårt för oss att genomföra. Vi säkrade nivån i stället för att chansa och riskera att misslyckas.

Vad gör er till värdiga Talang-vinnare?

– Att kunna använda sin sport till något annat är talang. Vi tog det som det kom, numret var helt improviserat. Sen är vi nytänkande, ingen har gjort något liknande förut.

Fotnot: Säsongen av Talang pågår och programmet visas fredagar kl 20 på TV4. När artikeln skrivs vet inte Ludvig vilket avsnitt han medverkar i.

Guld och silver i SM till västvärmländska syskonduon

Artikeltaggar

CyklarCyklingJuryLudvig AnderssonStockholmTV

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.