Hoppa till huvudinnehållet

Guld och silver i SM till västvärmländska syskonduon

Publicerad:
Hilda Andersson tog hem guldet i cykeltrial på SM-veckan i Skövde.
Hilda Andersson tog hem guldet i cykeltrial på SM-veckan i Skövde. Foto: Svenska Cykelförbundet

Det blev både guld och silver till Arvika IS i cykeltrial under SM-veckan i Skövde.

Hilda Andersson tog hem guldet i damklassen – brorsan Ludvig knep silvret i herrklassen.

2022 var ett riktigt genombrottsår för Hilda Andersson på den internationella scenen, med både VM-brons och pallplats i världscupen, och nu har alltså detta år inletts med ett SM-guld.

Då landslagskollegan Nadine Kåmark, Partille, blev tvungen att bryta tävlingen, på grund av en skadad fot, blev det ingen rysarfinal på det sättet – men ändå en fin uppvisning i SVT av den västvärmländska supertalangen.

– Det var såklart tråkigt att Nadine försvann men jag tycker ändå att jag lyckades hålla motivationen uppe. Jag tycker att jag har kört ganska bra. Det var kul ändå, säger Hilda Andersson till scf.se.

Tog en paus

Efter VM, där det alltså blev ett sensationellt brons, tog hon en paus från trialcyklingen efter det mästerskapet.

– Ja, jag vilade från trial under en månad. Men sedan har jag kört och kunnat träna bra hela vintern. Vi har en inomhuslokal bara ett par hundra meter från där vi bor så det kan inte bli bättre förhållanden, säger hon.

Vad detta år har att erbjuda återstår att se.

– Nu har jag inte hunnit sätta upp några konkreta mål inför 2023 mer än att jag ska fortsätta att köra på och ha kul – så får det så hur långt det tar mig.

Ludvig Andersson lyckades inte försvara sitt SM-guld från ifjol men tog ett starkt silver.
Ludvig Andersson lyckades inte försvara sitt SM-guld från ifjol men tog ett starkt silver. Foto: Svenska Cykelförbundet

Bjöd upp

För storebror Ludvig, som vann SM-guldet inomhus förra året i Piteå, räckte det inte riktigt hela vägen denna gång – men han bjöd verkligen upp i finalen.

Efter två stationer stod Arvikakillen och Alexander Karlsson, Hawkhills TK, båda på 80 poäng. Sedan kopplade Karlsson greppet genom att ta maximala 50 poäng på tredje stationen, vilket Andersson inte kunde matcha.

Men väl ett silver – och nu väntar ett nytt framträdande i teverutan för Ludvig Andersson då han ska visa upp sina cykelkonster i TV4:s Talang.

Artikeltaggar

Arvika ISCykeltrialCyklingHilda AnderssonLudvig AnderssonSkövdeSM-veckan i Skövde

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.