Hoppa till huvudinnehållet

Musiklärare i Arvika bakom mellons epadunk: ”Tjejerna på landet är roligare”

Publicerad:
Reporter Carl Edlom
Carl Edlom
carl.edlom@nwt.se
Artisterna Elov & Beny, (Elov till vänster) en musikgrupp från Örebro som består av Mattias "Elov" Elovsson och Oscar "Beny" Kilenius, debuterar i Melodifestivalen. Låten har de gjort tillsammans med Arvikaläraren Tim Larsson.
Artisterna Elov & Beny, (Elov till vänster) en musikgrupp från Örebro som består av Mattias "Elov" Elovsson och Oscar "Beny" Kilenius, debuterar i Melodifestivalen. Låten har de gjort tillsammans med Arvikaläraren Tim Larsson. Foto: Privat

Tim Larsson undervisar elever i låtskrivande och musikproduktion på Ingesund Musikhögskola i Arvika.

Vid sidan av läraryrket arbetar han själv med musik och ligger bakom epadunk-bidraget "Raggen går".

Han är från Örebro och delar hemstad med duon Elov & Beny som i somras hade en stor hit med "Bubbel på balkongen". De båda epadunkarna sökte sig till Tim Larsson för att få råd och hjälp med musikkarriären.

– När vi spånade kring deras musik så bad de mig skriva en låt. En vecka senare hade jag en idé som jag spelade upp för dem. De gick igång direkt och började skriva text.

Vad kom titel "Raggen går" ifrån?

– Sluthooken på refrängen är "Vi blir till ett i din Amazon". Texten var rolig på något konstigt, underfundigt sätt. "Raggen går" är ett uttryck kidsen använder, det passade bra.

När NWT når honom är han redan på plats i Göteborg där förberedelserna för årets första deltävling är i full gång.

– Som producent är jag även ljudansvarig för själva framförandet. Och utöver hur det låter är jag gärna med och tittar på hur det ser ut. Det är viktigt att få med rätt detaljer i tv.

"Tjejerna på landet är roligare”

Att låttiteln skulle vara inspirerad av hans tid i Värmland förnekar han bestämt.

– Vi har lika mycket epa-dunk och raggare i Örebro som ni har i Värmland, säger han med ett skratt.

– Kidsen överallt åker in till de lite större städerna och samlas på parkeringar utanför Biltema eller Ica Maxi.

Låten "Raggen går" beskriver han som lättsam.

– Den är gjord för att vara rolig. Det handlar till viss del om att tjejerna på landet är roligare, inte så pryda. De tar en snus och kan backa med släp. Stadstjejerna är tråkigare!

Vad tror du om låtens chanser?

– Låten är direkt. Antingen kommer folk att tycka att det här är asroligt och fantastiskt, eller så kommer de att tycka "Är det här verkligen musik!?". Hela genren bygger på att vara rolig och lättsmält. Min magkänsla är bra, om allt sitter som det ska på lördagskvällen har vi goda chanser att gå vidare.

"Raggen går" är skriven av Tim Larsson i samarbete med Johan Werner, Kristian Wejshag, Mattias Elovsson och Oscar Kilenius.

Artikeltaggar

A-traktorAmazonArtisterArvikaBilburen ungdomBiltemaEpadunkICA ABKristian WejshagKändisarLåtskrivandeMelodifestivalenMusikNöje/KulturParkeringTVVärmlands länÖrebro

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.