Hoppa till huvudinnehållet

Hon är ny chef för förskolan i Arvika

Publicerad:
Reporter Kerstin Herö
Kerstin Herö
kerstin.hero@arvikanyheter.se
Helena Skeppstedt tillträdde som ny förskolechef i Arvika den 1 februari.
Helena Skeppstedt tillträdde som ny förskolechef i Arvika den 1 februari. Foto: Kerstin Herö

Helena Skeppstedt är ny chef för förskolan i Arvika. Men hon är inget obekant ansikte i verksamheten, eftersom hon jobbat som rektor inom förskolan i flera år.

– Jag har varit rektor för gymnasieskolan och vuxenutbildningen i Eda tidigare. Sen bytte jag till Arvika 2017 och då blev det förskolan.

Rekryteringen av ny förskolechef genomfördes redan i höstas. Sju sökande fanns till tjänsten och tre kallades till intervju enligt verksamhetschefen Per-Joel Sewelén.

– Jag bedömer att alla tre skulle varit lämpliga, men att Helena var det starkaste kortet.

Helena Skeppstedt tillträdde tjänsten nu den 1 februari.

Vad fick dig att söka den?

– Jag tycker att det är roligt att jobba inom förskolan och med den rektorsgrupp som är nu. Sen är det ett spännande uppdrag att få utveckla förskolan vidare i Arvika.

– Det är väldigt viktigt att vi har en bra förskola. Vi är en förutsättning för att människor ska komma i arbete igen efter föräldraledigheten. Och vi vill ge de allra minsta goda förutsättningar att utvecklas. Det är ett arbete att vara stolt över att vara pedagog i förskolan och jag är stolt över att leda verksamheten.

Vad ser du att man behöver lägga fokus på framöver?

– Vi får fortsätta jobba för mindre barngrupper. Vi knaprar lite sakta neråt mot mindre barngrupper, men vi har en bit kvar. Vi är tre personal i grundbemanning, men sänker man antalet barn i varje grupp, då behöver vi fler lokaler och mer personal.

En annan sak hon ser att man behöver jobba med är hälsotalen.

– Vi har hög sjukfrånvaro. Vi får jobba vidare med att få ner den, både för den enskilda individens skull och för verksamheten. Vi får jobba med arbetsmiljön, arbetsgrupperna och ge personalen goda förutsättningar att göra sitt jobb, säger Helena Skeppstedt.

Våren är den tid på året då trycket på förskolan om platser oftast är störst.
Våren är den tid på året då trycket på förskolan om platser oftast är störst. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Det är inte bara äldreomsorgen och vårdsektorn som har svårt att få tag i tillräckligt med personal och vikarier, utan även förskolan. Hur jobbar ni med det?

– Vi försöker rekrytera på olika sätt.

Alltifrån mun-till-mun-metoden och annonsering till att hålla sig framme och värva från de olika utbildningar som finns fortsätter hon. Förskollärarutbildningen på Karlstad universitet, vuxenutbildningens barnskötarutbildning och barn- och fritidsprogrammet på Taserudsgymnasiet.

– Flera av de som går barnskötarutbildningen har haft långtidsvikariat hos oss och vet hur det är att jobba här, men har velat utbilda sig.

Hur påverkar svårigheten att få tag i personal verksamheten?

– Det är inte alltid vi får vikarier. Då får man hjälpas åt mellan avdelningarna och dela på de resurser vi har.

Våren är den tid på året, då trycket på förskoleplatser brukar vara som störst. Hösten är lättare för då går de äldsta barnen vidare till förskoleklass och det blir lediga platser.

Hur ser det ut i vår, finns det plats för alla?

– Jag vågar inte säga nåt. Vi tar månad för månad och placerar. Vi kämpar på och gör så gott vi kan, säger Helena Skeppstedt.

Artikeltaggar

ArbeteArvikaArvika kommunEdaRekryteringSjukfrånvaro

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.