Hoppa till huvudinnehållet

Succén: Västvärmländskt DM-guld i Gränshallen – besegrade FBK-lag i finalen

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
AHC/CHC U14 tog hem DM-guldet under helgen. Övre raden från vänster: Leon Fogelberg, Noah Bollner, Ludvig Lindahl, Rasmus Lundberg, Arvid Wilson, Albin Holmstrand, Alfred Örnberg, Alvin Alexandersson. Nedre rad från vänster: Emil Fors, Albin Melin, Albin Ling Håfström, Maja Karlsson, Edgar Gustafsson, Theo Ekstedt, Lucas Roynezon. Målvakter från vänster: Oliver Högfeldt och Alvin Gustafsson
AHC/CHC U14 tog hem DM-guldet under helgen. Övre raden från vänster: Leon Fogelberg, Noah Bollner, Ludvig Lindahl, Rasmus Lundberg, Arvid Wilson, Albin Holmstrand, Alfred Örnberg, Alvin Alexandersson. Nedre rad från vänster: Emil Fors, Albin Melin, Albin Ling Håfström, Maja Karlsson, Edgar Gustafsson, Theo Ekstedt, Lucas Roynezon. Målvakter från vänster: Oliver Högfeldt och Alvin Gustafsson Foto: Privat

Det blev ett västvärmländskt guldjubel i Charlottenberg under helgen.

Blandlaget AHC/CHC tog sig nämligen hela vägen till DM-final för U14 – där Färjestad Grön besegrades med 4–2.

– Inte varje år Arvika kan titulera sig DM-mästare – så det är ju stort, konstaterar lagets tränare Mathias Fors.

I höstens kvalmatcher slog man både Färjestad Grön och Kil med klara siffror, till en sammanlagd målskillnad av 17–1.

När det i lördags spelades slutspel hemma i Gränshallen var känslan därmed god.

– Har vi rätt dag är vi med och slåss varje gång. Vi visste att vi hade bra chans, säger Mathias Fors.

– Det flöt på bra under finalspelet nu under helgen. Vi hade ett stabilt både försvars- och målvaktsspel samtidigt som vi alltid är bra framåt. Vi hade full koll hela vägen.

Sunne slogs tillbaka med 4–0 i kvartsfinalen, vilket följdes av en 3–0-vinst mot Hammarö.

– Vi kände att semifinalen mot Hammarö var den moraliska finalen. Vi har god koll på lagen, vi möter dem i seriespel och i andra cuper, och det är nog Hammarö vi har mest respekt för – de är otroligt vassa. Men vi manövrerar ut dem totalt.

”Sätta Arvika på kartan”

I finalen öppnade Lucas Roynezon målskyttet efter bara 46 sekunder, vilket utökades av Arvid Wilson och Alfred Örnberg. FBK-laget reducerade två gånger om i slutet av andra, men med sekunder kvar avgjorde Arvid Wilson med sin andra fullträff.

– Alltid skönt att sätta Arvika på kartan – vi har gjort det tidigare med den här gruppen. Skitkul och de är otroligt värda det. Jag tror det var födda 05 som vann senast, så det är inte varje år.

Merparten av spelarna är från Arvika HC, men några tillhör också Charlottenbergs HC. Ett lyckat samarbete mellan föreningarna, alltså.

– Vi har haft en bra relation under lång tid. Vi har sett tidigare att det är en stark generation vi har och har pratat länge om att det skulle vara kul att se om vi kan nå hela vägen. Alla är otroligt nöjda efteråt.

Artikeltaggar

ArvikaArvika HCCharlottenbergCharlottenbergs HCGränshallenIshockey

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.