Hoppa till huvudinnehållet

Ettan nästa – utan träning: ”Lite bättre än jag trodde”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Jesper Solvin, till vänster, med lagkompisen Albin Karlsson vann DM ifjol och säkrade nu också avancemang till division I för sitt Nerikes Kil.
Jesper Solvin, till vänster, med lagkompisen Albin Karlsson vann DM ifjol och säkrade nu också avancemang till division I för sitt Nerikes Kil. Foto: Nerikes Kils SK

Västvärmländske bordtennisspelaren Jesper Solvin lyckades med bedriften att både varva ner och varva upp på en och samma gång.

Trots att han just nu knappt tränar bordtennis alls så lyckades han ändå vara med och föra upp Örebroklubben Nerikes Kil till division I för någon vecka sedan.

I det blev han också delaktig i en fantastisk framgångssaga där klubben lyckats avancera från division VI till division I på rekordtid.

– Jag tror det bara är ett år som de varit i samma serie som året innan, annars har de vunnit en serie varje år. Det är fantastiskt, konstaterar Jesper, som dessutom klev fram och var lagets bästa spelare när man säkrade avancemanget till ettan – med segrar i alla fem singelmatcherna och i båda dubblarna.

Albins förtjänst

Att han hamnade i Nerike kan han tacka kompisen Albin Karlsson för.

– Jag spelade i Sollefteå förra året men hade inget lag att spela för i år och då hörde Albin av sig om jag var intresserad, då Nerike hade fått en gratisplats i tvåan.

Jesper som just nu är hemma i Hammar valde att nappa på möjligheten.

– Jag ville spela någonstans. Det kändes bra med Örebro. Det blir lite kortare resor i jämförelse med hur det var i fjol och det gör det lite lättare. Sedan har jag väl förmodligen tänkt mig att flytta till Örebro för studier till hösten. Då kan jag ha både studierna och pingisen där.

Större krav

Och med spel i ettan kommer det också att ställas lite större krav, vilket Jesper är väl medveten om – efter en lång räcka år med spel på den nivån.

– Jag kommer att köra mer än jag gjort nu när jag varit hemma, det krävs ju lite mer när vi går upp. Jag har egentligen inte tränat något, så sett har tvåan varit ganska lagom.

Efter tolv spelade omgångar i serien hade Nerikes Kil redan införskaffat sig en ointaglig ledning i tabellen, efter elva segrar och en oavgjord – och åtta poängs försprång till tabelltvåan Katrineholm.

Tre toppspelare

Att man gått så bra i serien är ju ingen skräll heller om man ser till den individuella statistiken, då de tre toppspelarna i serien, Albin Karlsson, Jesper Solvin och David Thorngren, samtliga spelar för Nerike.

– Vi har tre riktigt bra spelare och alla i föreningen är väldigt engagerade. Det är jättekul.

Solvin själv ståtar med imponerande matchkvoten 22-5 på sina 27 matcher.

Jesper är lite förvånad över att han kunnat prestera som han gjort, givet förutsättningarna.

– I slutändan så. Jag har spelat lite bättre än jag trodde från början. Vad ska man säga? Mycket av det sitter väl i ryggmärgen.

Obesegrad

Den senaste seriehelgen, då man besegrade tabelltvåan Katrineholm med 8-3 och spelade oavgjort, 7-7, mot Linköping så gick västvärmlänningen obesegrad.

– Det jag spelade där var nog bland de bästa jag gjort. Det var kul när det gällde som mest.

Ska ni vinna ettan nästa år nu då?

– Det blir nog tufft. Men de har lite planer och vi kan nog få ett lag som håller bra, men att vinna ettan är tufft.

Artikeltaggar

BordtennisCharlottenbergJesper SolvinTräningÖrebro

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.