Hoppa till huvudinnehållet

Tidemand gjorde comeback ihop med mästerlig kartläsare: ”Kul att vara tillbaka”

Publicerad:
Pontus Tidemand gjorde rallycomeback i Rally Elverum och slutade på femte plats.
Pontus Tidemand gjorde rallycomeback i Rally Elverum och slutade på femte plats. Foto: Micke Fransson/TT

Pontus Tidemand var tillbaka bakom ratten och tampades i toppen av norska mästerskapstävlingen Rally Elverum under helgen.

Till slut blev det en total femteplats bland 79 startande för 32-åringen från Charlottenberg.

Den tvåfaldige världsmästaren åkte senast Årjängs backtävling i juli och tog dessförinnan SM-guld i sprint under sommarens SM-vecka i Linköping.

Nyligen tillkännagavs ett samarbete med skånska teamet GN Motorsport och debut i isiga varianten av sprint-SM den 5 februari under SM-veckan vinter i Skövde. Tidemand är anmäld tillsammans med 25-åriga Julia Thulin, Hörby, som kartläsare i en Ford Fiesta Rally2 (R5).

Thulin är GN Motorsports koordinator och lotsade förra året estländaren Robert Virves till JVM-titel.

Men det blev alltså premiäråk för den nya duon redan nu i Rally Elverum, där det i en norsk Ford Fiesta R5 blev en femteplats, 2.55,9 minuter bakom segraren Frank Tore Larsen, Volkswagen, som i sin tur var 34,5 sekunder före Ole Christian Veiby i en Volkswagen Polo för Kristoffersson motorsport.

Eyvins Brynildsen kom trea och Georg Linnamäe, Estland, fyra, 1.27 framför Tidemand.

– Kul att vara tillbaka, bra förhållande och rolig tävling. Vi får se om det blir fler tävlingar i mästerskapet, då måste vi hitta bättre i bilen, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

Ytterligare en värmlänning presterade bra. Unge Isak Reiersen från Torsby i en tvåhjulsdriven Ford Fiesta kom tolva totalt och tvåa i klassen efter flera sträcksegrar. Han var 36,6 sekunder bakom klassegraren Sindre Backe.

– Vi hade kunnat kämpa för segern, men helt utan bromsar på SS5 och SS6 tappade vi en minut. Men klart nöjda med att ta hem andraplatsen, säger Reiersen.

Rally Elverum omfattade tio sträckor på sammanlagt cirka 16 mil.

Artikeltaggar

ÅrjängFordHörby kommunIsak ReiersenLinköpingMotorsportPontus TidemandRallySkövdeSM-veckanSprintVolkswagen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.