Hoppa till huvudinnehållet

Tio sträcksegrar för Solberg: ”Bra känsla i bilen”

Publicerad:
Oliver Solberg hade bra fart i Monte Carlo och fick med sig tio sträcksegrar av 18 möjliga.
Oliver Solberg hade bra fart i Monte Carlo och fick med sig tio sträcksegrar av 18 möjliga. Foto: FREDRIK KARLSSON

Oliver Solberg fick en lovande start på Monte Carlo-rallyt men en punktering på den andra specialsträckan, i torsdags, förstörde mycket för västvärmlänningen.

Under fredagen tog han dock upp jakten rejält och med fem sträcksegrar av sex möjliga klättrade han inte mindre 13 placeringar i fältet.

– Bilen känns bra. Jag börjar hitta tillbaka till Rally2-rytmen och är väldigt nöjd med dagen, kommenterade han på sociala medier.

Jakten fortsatte under lördagen och söndagen där Solberg avrundade med att köra hem ytterligare två sträcksegrar under söndagen, vilket gav 10 sträcksegrar av 18 möjliga, och en slutlig 14:e plats i klassen.

Inga poäng

Solberg som kör för tyska Toksport WRT körde utanför WRC2-klassen i Monte Carlo och kan därmed inte tillgodoräkna sig några VM-poäng, men räknat på Rally2-bilarna i fältet blev det en sjätteplats för Oliver och kartläsaren Elliott Edmondson. Fram till klassegraren Nikolay Gryazin hade Oliver två minuter och 15 sekunder, där en stor del av det sorteras på torsdagens punktering där västvärmlänningen tappade en minut och 50 sekunder på täten.

Lördagen bjöd också på lite tappad tid då han touchade en bergvägg och slog sönder bakvagnen och tappade ytterligare tid.

Utan missödena hade Solberg toppat klassen, men utanför WRC2-tävlande handlade det främst om att skaffa erfarenheter inför framtiden.

– Ett fantastiskt rally för oss, med 10 av 18 sträcksegrar och en bra känsla i bilen, det är bra för framtiden, summerar Oliver.

Debut i WRC2 mästerskapet sker i Svenska Rallyt i mitten av februari.

Seger för Gryazin

Teamkompisen Nikolay Gryazin vann WRC2-klassen med 4,5 sekunder till godo på Citroen-föraren Yohan Rossel.

I stora WRC vann fransmannen Sebastien Ogier Monte Carlo-rallyt för nionde gången vilket är nytt rekord och gör honom historisk.

Artikeltaggar

Monte Carlo-rallytOliver SolbergRallyToksport WRTWRCWRC 2

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.