Hoppa till huvudinnehållet

Sjätte i rad för formstarka Jösse

Publicerad:
BK Jösses seger mot Wåxnäs i lördags var den sjätte segern i rad för västvärmlänningarna, vilket också för upp dem till en tätplats i serien.
BK Jösses seger mot Wåxnäs i lördags var den sjätte segern i rad för västvärmlänningarna, vilket också för upp dem till en tätplats i serien. Foto: Sakeus Berg

BK Jösse tog hem sin sjätte raka seger med 11-9 när de mötte Wåxnäs BC hemma i Arvika på lördagseftermiddagen.

Ifjol tog BK Jösse ett kliv ned från Elitserien till division II, där man nu avancerat upp till en topplacering i serien – i kamp med Mariestadslaget BK 64 och IKW/Köping.

Med 11-9 mot Wåxnäs BC i lördags fick de också revansch. Senast de båda lagen möttes var i omgång 4 i september och då förlorade BK Jösse 14-6 på bortaplan.

Jösses Raymond ”Rajjen” Jansson samlade totalt 976 kägelpoäng under lördagens match mot Wåxnäs BC, flest av alla spelare i både det egna laget och motståndarlaget. Han förklarar att man spelar på en annan nivå sedan man lämnat Elitserien.

– Vi spelar på en annan nivå nu och spelar för att det är kul. Det är givetvis roligt att vinna matcher, och om man kan kombinera det med att man kan bli lite bättre, framförallt sjätte-, sjunde- och åttonde gubben, om de kan höjas lite så kan det bli ännu roligare, säger han.

Hur är formen nu?

– Jag har varit vaken och jobbat natt nu, så jag är lite trött just nu. Jag kan nog inte uttala mig om min form, utan det blev som det blev idag bara.

Försprång

Västvärmlänningarna tog ledningen med 3-2 efter första serien. I andra serien vann Jösse totalen stort, med 122 kägelpoäng, och vann dessutom alla banor, vilket gav dem ett rejält försprång på 8-2 efter halva matchen.

I andra halvan av matchen gick det däremot bättre för Wåxnäs BC, som hade flest kägelpoäng i båda serierna, 30 respektive 107. De vann också totalt fem av åtta banor på de båda serierna, vilket gjorde att avståndet mellan lagen krympte rejält.

Jösse tog dock de poängen man behövde, fram till slutresultatet 11-9.

– Det hade nog en viss betydelse där i det sista, men man får spela ihop med den man tycker det är roligt att spela med och det är det viktiga nu, säger Raymond ”Rajjen” Jansson.

Totalt gjorde BK Jösse 6283 kägelpoäng under matchen, endast fem fler än Wåxnäs BC som gjorde 6278.

Raymond Jansson var främsta poängplockare i Jösse med 976 poäng, följd av Karl-Johan Eliasson med 930 och Ulf Hjalmarsson med 845.

BK Jösse tog revansch mot Wåxnäs.
BK Jösse tog revansch mot Wåxnäs. Foto: Sakeus Berg

Artikeltaggar

ArvikaBK JösseBowlingWåxnäs BC

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.