Hoppa till huvudinnehållet

Sällsynt mål och tre i öppen kasse: ”Gick för en assist”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Adam Kisterud var inblandad i fem mål framåt och var en starkt bidragande orsak till den viktiga segern hemma mot Edebäck.
Adam Kisterud var inblandad i fem mål framåt och var en starkt bidragande orsak till den viktiga segern hemma mot Edebäck. Foto: Jonas Aspetorp

Arvika Innebandy bjöd på en spektakulär match hemma mot Edebäck i lördags.

Bakom segersiffrorna 9-5 dolde sig nämligen, bland annat, tre mål i öppen kasse – och ett "mål" av Arvikamålvakten Gustav Sjöblom.

Nu var det förvisso inte Gustav som fick målet skrivet på sig, men vad det gäller fart och riktning och egentligen det mesta så var 8-5 Gustavs förtjänst.

– Enligt reglerna får inte en målvakt göra mål. Jag tror inte det är tillåtet, men det var roligt, konstaterade Gustav glatt.

En touch på lagkompisen Fredrik Sjöberg gjorde dock att målet godkändes.

Målet blev sålunda en assist men i brödrakampen mot utespelande brorsan Oskar var det ändå guld värt.

– Gott att vinna över brorsan i poäng...

Siktade du på mål?

– Nej, jag gick för en assist. Jag såg "Fredda" komma där borta och jag bara kastade.

Andrum

Ett lyckat kast visade det sig då bollen precis rullade över mållinjen – och gav Arvika ett skönt andrum i slutminuterna, då gästande Edebäck precis fått upp ett nytt hopp - och återigen plockat ut målvakten – efter sin reducering till 7-5.

Från 8-5 hämtade man sig dock inte utan man fick bara se ytterligare ett mål i tomt kasse, när Pontus Johansson la in 9-5 med minuten kvar.

Tre mål i öppen kasse? Det hör inte till vanligheterna?

– Det är inte varje dag. Speciellt inte för oss, men det var skönt att få de där i sista minuterna, att få kliva ifrån med några mål, konstaterar Arvikatränaren Emil Sjöberg.

Med tanke på hur det såg ut i den första och andra perioden kändes det dock lite onödigt att det skulle behöva bli lite nervigt i slutet.

Klar fördel

Så långt var det nämligen klar fördel för Arvika och 5-2 efter två perioder kändes som det var i underkant.

– Vi gör en görbra match idag, konstaterar Sjöblom, som dock fick se det lugna och metodiska spelet naggas i kanterna i den sista perioden, då gästande Edebäck började spela alltmer desperat – och också fick utdelning på det.

Arvikamålvakten Gustav Sjöblom hade siktet väl inställt.
Arvikamålvakten Gustav Sjöblom hade siktet väl inställt. Foto: Jonas Aspetorp

– Edebäck är duktiga, speciellt på liten plan, då de är duktiga på att skjuta. I tredje märks det att vi är ett ganska orutinerat lag som inte vunnit mycket, vi blir stressade och det blir ett spel som är mycket fram och tillbaka, vilket inte vi gillar, konstaterar Sjöberg.

Lägg till segern mot Karlskoga förra helgen så har Arvika en positiv trend.

– Två jättebra segrar och som är jätteviktiga för oss. Ska vi orka hänga på lagen uppåt så behöver vi nästan vinna varje match, och då speciellt sådana här matcher.

Orosmoment

Matchens lirare i Arvika var, utan konkurrens, Adam Kisterud som var ett ständigt orosmoment för Edebäck – och toppade det med att göra tre mål och dessutom spela fram till ytterligare två.

– Idag var han så bra som han kan vara. Han är så otrolig jobbig att möta på så många sätt och är jätteviktig för oss. Hela den linan går i bräschen idag, som de ska göra.

Lite extra beröm utöver det går dessutom till Simon Swanö.

– Han sliter på och vinner många närkamper.

Utöver Kisteruds mål gjorde Jimmie Peeters 2, Fredrik Sjöberg 2, Pontus Johansson 1 och Hugo Arvidsson 1.

Artikeltaggar

ArvikaDivision 2 Värmland HerrEmil SjöbergFredrik SjöbergGustav SjöblomInnebandyPontus Johansson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.