Hoppa till huvudinnehållet

Vem vill ta hand om folkhälsan i Eda?

Publicerad:
Reporter Kerstin Herö
Kerstin Herö
kerstin.hero@arvikanyheter.se
Edastolpen är exempel på en aktivitet som Folkhälsorådet arrangerat tillsammans med orienteringsklubbar i folkhälsans namn.
Edastolpen är exempel på en aktivitet som Folkhälsorådet arrangerat tillsammans med orienteringsklubbar i folkhälsans namn. Foto: Kerstin Herö

Eda kommun söker någon som kan driva folkhälsofrågor i kommunen.

För ett år sedan lämnade Mimmi Adolfson tjänsten som folkhälsosamordnare efter nästan tio år för att gå vidare till jobb i en annan kommun. Sen har kommunen haft en vikarie anställd som delat uppgiften med ett annat jobb som hon sen valde att återgå till helt och hållet.

Därför pågår nu rekryteringen av någon som kan ta över.

– Vi vill ha någon på den tjänsten, det är jätteviktigt att jobba med de frågorna, säger fritids- och kulturchefen Lasse Sjöberg.

Vad är de viktigaste arbetsuppgifterna för folkhälsoplaneraren?

– Vi har en hälsoplan som vi jobbar utifrån. Vi utgår från de nationella folkhälsomålen och sen har vi brutit ner några av dem lokalt och det är grunden för arbetet. Vi har också ett folkhälsoråd som tjänsten är kopplad till.

Nuvarande hälsoplan gäller för 2020-2023, så en ny uppdatering väntar till 2024.

Som folkhälsosamordnare/planerare jobbar man med strategiska frågor inom det förebyggande hälsoarbetet. Men ska även finnas till som resurs för föreningar, skolor, andra kommunala verksamheter och organisationer för olika former av samarbete.

Hur stort intresse tror ni det finns för tjänsten?

– Det är svårt att veta, men jag hoppas att vi får ett stort antal sökande.

Ansökningstiden går ut den 29 januari.

– Vi har en kort ansökningstid, vi vill få någon på plats så snart som möjligt.

Vad är den viktigaste uppgiften för folkhälsosamordnaren?

– Den allmänna folkhälsan. Det finns ett stort behov att jobba med det, det vet vi utifrån flera kartläggningar och utredningar, säger Lasse Sjöberg.

Artikeltaggar

ArbeteEdaEda kommunOrganisationerRekryteringSkolorUtredningar

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.