Hoppa till huvudinnehållet

Brorsson åker vidare i världscupen – sista chansen före VM

Publicerad:
Reporter Bengt Sundler
Bengt Sundler
bengt.sundler@nwt.se
Mona Brorsson får fortsatt förtroende i världscupen.
Mona Brorsson får fortsatt förtroende i världscupen. Foto: Matthias Schrader

Trots tung avslutning i Ruhpolding får Mona Brorsson fortsatt förtroende när skidskyttevärldscupen fortsätter i italienska Antholz torsdag–söndag.

Detsamma gäller de övriga två värmlänningarna: Linn Persson och Emil Nykvist.

Det är dags för sista världscupen innan VM i Oberhof den 8–19 februari och till truppen ansluter nu Tilda Johansson som gör säsongens världscupdebut. Det kommer att tävlas i sprint, jaktstart och stafetter.

Mona Brorsson har åkt två världscupomgångar sedan återkomsten efter sjukdomsperioden inför säsongen. I Pokljuka inledde hon bra och gjorde bland annat en stark sträcka i mixedstafetten där Sverige kom trea, men senast i tyska Ruhpolding gick det sämre, med tre bom i sista skyttet i distansloppet och straffrunda på första sträckan i damstafetten.

Linn Persson kände sig lite krasslig efter tävlingarna i Pokljuka och stod över första loppet i Ruhpolding, men kom tillbaka med fin stafettsträcka och en fjärdeplats i masstarten. Hon har haft en rekordartad säsong hittills och ligger sjua i totala världscupen.

25-årige Emil Nykvist från Sunne gör sin första riktiga världscupsäsong och har satt personbästa på löpande band, med 27:e-plats i sprint i Pokljuka som bäst. Senaste insatsen, distansloppet i Ruhpolding, är dock en plump i protokollet, med fem bom och 76:e-plats.

Antholz är på hög höjd och står som värd för OS 2026.

– I år kommer vi inte att ha något speciellt upplägg på precamp utan vi kommer att åka hem efter Antholz och stanna i Östersund fram till avresa den 4 februari. Detta för att de aktiva ska få återhämta sig helt. Det blir också annorlunda från åren som varit då laget haft många dagar borta och långa precamp på annan ort innan mästerskap. Vi har kommit fram till denna lösning tillsammans och kommer göra ett bra upplägg för de sista dagarna i Östersund, säger huvudtränaren Johannes Lukas i ett pressmeddelande.

Världscuplaget

Laget: Elvira Öberg, Piteå, Linn Persson, Bore, Anna Magnusson, Piteå, Mona Brorsson, Finnskoga, Hanna Öberg, Piteå, Tilda Johansson, Anundsjö, Martin Ponsiluoma, Tullus, Sebastian Samuelsson, I 21, Jesper Nelin, Piteå, Peppe Femling, Piteå, Emil Nykvist, Bore, Malte Stefansson, Oxberg.

Reserv på plats: Stina Nilsson.

Programmet:

Torsdag: 7,5 km sprint damer 14.30.

Fredag: 10 km sprint herrar 14.30.

Lördag: 10 km jaktstart damer 13.00, 12.5 km jaktstart herrar 15.00.

Söndag: 4x6 km stafett damer 11.45, 4x7.5 km stafett herrar 14.30.

Artikeltaggar

Elvira ÖbergEmil NykvistJohannes LukasLinn PerssonMona BrorssonOberhofPiteåSkidskytteSportSprintVärldscupen i skidskytteÖstersund

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.