Hoppa till huvudinnehållet

Två ut och två in – men tummen upp för Brorsson

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Efter stafettsuccén i helgen får Mona Brorsson chansen även i Ruhpolding.
Efter stafettsuccén i helgen får Mona Brorsson chansen även i Ruhpolding. Foto: Darko Bandic

Två åkare tillkommer i det svenska skidskyttelandslaget efter veckan i Pokljuka.

Västvärmländskan Mona Brorsson får dock förnyat förtroende och åker med till veckans världscuptävlingar i Ruhpolding.

Storstjärnan Hanna Öberg ansluter till truppen efter att hon stod över veckan i Pokljuka på grund av sjukdom och med henne kommer också junioren Sara Andersson, som gör världscupdebut.

– Saras huvudmål i vinter är JVM men efter många fina resultat på IBU-cupen vill vi ge henne chansen att åka ett världscuplopp. Hon är med för att se och lära inför framtiden, säger Anna-Maria Uusitalo, sportchef på skidskytteförbundet.

Med två åkare in så blir det också två åkare ut. Stina Nilsson flyttas från världscuptruppen och ner till laget som ska köra IBU-cupen, medan Johanna Skottheim tar tävlingsledigt den här veckan.

– För Stina är det väldigt viktigt att få tävla mycket. Hon visade bra åkform i Pokljuka och vi har bestämt att det bästa för henne att stanna där och köra tre individuella lopp. Där har hon chansen att prestera bra resultat och att få ihop både skytte och åkning, säger förbundskaptenen Johannes Lukas i ett pressmeddelande.

Mona Brorsson gjorde världscupdebut för säsongen förra veckan och gjorde succé i helgens mixedstafett där hon var starkt bidragande, med både åkning och skytte, att Sverige kunde ta en bronsplats.

I Ruhpolding kommer damerna att köra ett distanslopp på torsdag, en stafett på lördag och en masstart på söndag.

Artikeltaggar

Hanna ÖbergIBU-cupenJohanna SkottheimMona BrorssonPokljukaSkidskytteSportStina NilssonVärldscupen i skidskytte

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.