Hoppa till huvudinnehållet

Hilda femmålsskytt – och Värmland sjua i SM

Publicerad:
Hilda Andersson blev Värmlandslagets främsta målskytt i SM.
Hilda Andersson blev Värmlandslagets främsta målskytt i SM. Foto: Jonas Aspetorp

Dotteviksspelarna Alma Mossberg och Hilda Andersson spelade under helgen distriktslags-SM i innebandy.

Det värmländska F16-laget gjorde bra ifrån sig och tog sig vidare till A-slutspel – men missade chansen att spela om medaljerna.

I gruppspelet spelade man 1-1 mot Småland/Blekinge, vilket man följde upp med ytterligare ett oavgjort resultat, 3-3, mot Västsvenska. I den matchen svarade Hilda Andersson för två värmländska mål, fram till 2-1 och 3-1.

– En bra match men tråkigt att vi tappar i slutet. Sett till hela matchen får vi vara nöjda med att vi får med oss en poäng, kommenterade Hilda i en intervju på VIBF:s Facebook-konto.

Fler mål från Hilda blev det i den tredje och sista gruppspelsmatchen, mot Gävleborg, där Hilda fixade ett hattrick, med 1-1, 4-2 och 5-2 in på kontot. Alma Mossberg noterade sig också i poängprotokollet med en målgivande passning fram till Linnea Grafström-Wilhelmssons 2-2-mål.

De här resultaten gjorde att Värmland gick till kvartsfinal, där man ställdes mot Västergötland.

Det blev en jämn match där Värmland tog ledningen med 2-1 tidigt i sista perioden, men där Västergötland kunde vända och fixa segern med två mål – fram till 3-2.

Den förlusten innebar att det blev placeringsspel om plats 5-8 mot Skåne. En match som skånskorna vann med 3-0 vilket gjorde att Värmland slutade på en delad sjundeplats i SM.

Alma Mossberg var med och spelade fram Värmland till en slutlig sjundeplats i SM.
Alma Mossberg var med och spelade fram Värmland till en slutlig sjundeplats i SM.

Artikeltaggar

Distriktslags-SM i innebandyDotteviks IFHilda AnderssonInnebandyNyköpingVärmlands Innebandyförbund

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.