Hoppa till huvudinnehållet

24 lag tävlade i Arvikas nya padelturnering: ”Skön gemenskap i hallen”

Publicerad:
Under fredagen och lördagen tog turneringen plats i padelhallen i Arvika. Här är lagen som möttes i finalen – från vänster: Mattias Schagerberg och Joakim Eld, Ville Pesonen och Tobias Spåre. Karlstadslaget med Schagerberg och Eld plockade hem segern.
Under fredagen och lördagen tog turneringen plats i padelhallen i Arvika. Här är lagen som möttes i finalen – från vänster: Mattias Schagerberg och Joakim Eld, Ville Pesonen och Tobias Spåre. Karlstadslaget med Schagerberg och Eld plockade hem segern. Foto: Paulina Haglund

Under fredagen och lördagen pågick O’Learys Padel Open Arvika.

Tvådagarsturneringen bjöd på grupp- och slutspel – och ett helt gäng i publiken. Det blev både tävlingsanda och gemenskap när lagen gjorde upp om vinsten.

– Jag är jätteglad, vi är jättenöjda. Vi har fått väldigt positiv respons från deltagare och publik, säger Padel Arvikas Patric Winberg.

På fredagen drog turneringen i gång i Arvikas padelhall, då var det gruppspel som gällde. Totalt 48 padelspelare, 24 lag, var med och tävlade i herrturneringen.

Klockan nio på lördagsmorgon var det dags för slutspel.

– Det har varit riktigt bra kvalité på slutspelsmatcherna i dag, det är kul, säger Patric Winberg under lördagen.

Lag utifrån

Lagen som deltog i turneringen kom inte bara från Arvika, utan också från andra delar av Värmland, som Årjäng och Karlstad.

– Det har varit en skön gemenskap i hallen med otroligt mycket publik, framför allt i går, men även i dag (lördag reds.anm.). Fulla parkeringar, till och med grannföretagens parkeringar har fått massa bilar, då vet man att det är mycket folk här, säger Patric Winberg.

Ville Pesonen (närmast i bild) och Tobias Spåre mötte duktigt motstånd i finalen. Den här gången slutade de tvåa – men för inte länge sedan blev det vinst för duon i Arvikas padelserie i division 1 herr.
Ville Pesonen (närmast i bild) och Tobias Spåre mötte duktigt motstånd i finalen. Den här gången slutade de tvåa – men för inte länge sedan blev det vinst för duon i Arvikas padelserie i division 1 herr. Foto: Paulina Haglund

Intill padelbanorna samlades publiken för att tillsammans se när spelarna möttes. Turneringen lockade även dem som inte skulle tävla.

Publiken på plats

På plats under lördagen var Helena Gavelius, Johan Andersson och Andreas Carlsson. De tävlade inte själva under helgen, men de gillar att spela padel och de tillbringar en del tid i hallen.

– Det är roligt eftersom det passar alla, säger Helena Gavelius.

– Man kan lägga nivån ganska bra själv. Det är en lagsport, men samtidigt individuellt, säger Andreas Carlsson.

Under lördagen ville de gärna se finalen, som ägde rum efter slutspelets semifinaler.

Helena Gavelius, Johan Andersson, Andreas Carlsson och Oscar Karlsson, 5, följde en del av turneringen från sidan av padelbanorna.
Helena Gavelius, Johan Andersson, Andreas Carlsson och Oscar Karlsson, 5, följde en del av turneringen från sidan av padelbanorna. Foto: Paulina Haglund

Även femårige Oscar Karlsson var på plats under turneringen. Och vem vet – kanske är det han som spelar på banorna i framtiden. Han följer titt som tätt med till hallen och har snart blivit en trogen padel-tittare.

Summer edition

I padelhallen i Arvika har man seriespel som ett av sina tävlingsmoment. Ibland kör man även tävlingsformer som vinnarbana och americano.

– Men det är första gången som vi kör en tvådagars, större turnering, säger Patric Winberg.

Och planen är att konceptet med turneringen ska leva vidare och komma tillbaka i en liknande form redan i sommar, då i en ”summer edition”.

– Till sommaren kommer vi att köra med Bröderna Olsson igen. Då ska vi försöka fylla damgruppen också, säger Winberg.

Den här gången blev det ingen damklass – den turneringen fick ställas in då man inte fick ihop så många lag som tänkt.

Patrik Andersson och Rickard Falk var två som spelade i turneringen. ”Det var kul spel. Det var bra upplägg, kul med cup”, säger Rickard Falk.
Patrik Andersson och Rickard Falk var två som spelade i turneringen. ”Det var kul spel. Det var bra upplägg, kul med cup”, säger Rickard Falk. Foto: Paulina Haglund

Vinnarteamet

Över 70 personer samlades runt padelbanan för att se finalmatchen. Vann den gjorde Karlstadslaget med Mattias Schagerberg och Joakim Eld. Arvikalaget med Ville Pesonen och Tobias Spåre tog hem andraplatsen.

– Det känns bra, det var nog vad vi förväntade oss. Mattias och Joakim är riktigt duktiga spelare båda två. Vi nådde det målet som jag och Ville hade under turneringen: många bra matcher på vägen fram och tight och fin padel, säger Tobias Spåre.

Publiken var på plats när lagen gjorde upp om ”cash price” på 5000 kronor. 74 personer såg finalen mellan duon från Arvika och duon från Karlstad.
Publiken var på plats när lagen gjorde upp om ”cash price” på 5000 kronor. 74 personer såg finalen mellan duon från Arvika och duon från Karlstad. Foto: Paulina Haglund

Vinnarteamet, Schagerberg och Eld, hade inte spelat speciellt mycket tillsammans innan – men som lag kompletterade de varandra bra.

– Vi känner varandra sedan innan, och kan varandra, vi kan hur vi spelar så det var inte så svårt att anpassa sig, säger de.

Hur var det att vara här i Arvika och spela?

– Jättefin anläggning, en toppenhall är det. Och jättefin gemenskap och bra uppstyrt, säger de.

Vad är tjusningen med padel?

– Det sociala, det är nog generellt för många tror jag, det blir mycket gemenskap, säger Mattias Schagerberg.

– Sen får man den här lilla tävlingsnerven igen som man hade förr när man spelade tennis. Det är en blandning, socialt, gemenskap och adrenalin och tävlingskänsla samtidigt, säger Joakim Eld.

Padel ger både gemenskap och tävlingskänsla, tycker finalspelarna. Efter tävlandet väntade Afterpadel och prisutdelning på O’Learys för flera padelentusiaster.
Padel ger både gemenskap och tävlingskänsla, tycker finalspelarna. Efter tävlandet väntade Afterpadel och prisutdelning på O’Learys för flera padelentusiaster. Foto: Paulina Haglund

Artikeltaggar

ArvikaPadelPadel ArvikaPatric WinbergSportTurneringarVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.