Hoppa till huvudinnehållet

Så gick första matchen som huvudtränare: ”Frustrerande och glädjande”

Publicerad:
Reporter Anton Eriksson
Anton Eriksson
anton.eriksson@arvikanyheter.se
Elias Norsell gjorde ett av Dotteviks mål i lördagens bortamatch. Hemmalaget Hagfors vann med 5-4 efter förläning. Bilden är säsongspremiären mot just Hagfors i Sporthallen. Arkivbild.
Elias Norsell gjorde ett av Dotteviks mål i lördagens bortamatch. Hemmalaget Hagfors vann med 5-4 efter förläning. Bilden är säsongspremiären mot just Hagfors i Sporthallen. Arkivbild. Foto: Anton Eriksson

De hämtade upp ett 4-0-underläge och var nära att vinna lördagens bortamatch.

Istället föll Dottevik i förlängningen i Martin Löfvenholms första match som huvudtränare.

– Det var upp och ner, frustrerande och glädjande, säger han efter matchen.

Dottevik fick en mardrömsstart i lördagens bortamatch i herrettan. Fem minuter in i den andra perioden ledde hemmalaget med 4-0.

– I den första halvan av matchen klarar vi inte av att bygga eget spel i offensiv zon, utan vi står bara och slår tillbaka. Hagfors anfaller gång på gång på gång, säger Martin Löfvenholm, som har tagit över uppgiften som huvudtränare efter Urban Lang.

Tränarbomben: Lang lämnar Dottevik mitt under säsongen – han tar över

Men åtta minuter in i den andra perioden inledde Dottevik vändningen, då Thomas ”Tompa” Berntsson satte ett reduceringsmål framspelad av Christoffer ”Kicken” Nilsson.

– Efter det orkar vi bryta deras anfall och etablera eget spel i anfallszon – då svänger matchbilden. Vi får energi och det blir helt enkelt vi som får föra matchen.

”Gubbarna är rostiga”

Inför den sista perioden stod det 4-4.

– I den sista perioden vinner vi skotten. Jag tycker att vi är det bättre laget i den tredje perioden och att vi borde ha avgjort under ordinarie tid.

Men hemmalaget gjorde mål på en kontring ett par minuter in i förläningen och vann med 5-4.

Martin Löfvenholm har tagit över som ny huvudtränare i Dotteviks efter Urban Lang. Löfvenholm var med som assisterande i båset när Dottevik tog steget upp i division ett förra året. Arkivbild.
Martin Löfvenholm har tagit över som ny huvudtränare i Dotteviks efter Urban Lang. Löfvenholm var med som assisterande i båset när Dottevik tog steget upp i division ett förra året. Arkivbild.

Det långa uppehållet är en av förklaringarna till den svaga matchinledningen, enligt Martin Löfvenholm.

– Det märks att gubbarna är lite rostiga när vi kliver in i den första. Vi har svårt att driva upp i anfallszon, de bryter på mittplan och de gånger vi väl kommer upp är våra offensiva spelarna lite för sugna att gå på avslut. Det resulterar i att vi inte får någon längd i anfallen.

Vad tar ni med er från matchen?

– Upphämtningen, att vi står i ett tillfälle i matchen där vi ligger under med 4-0 och där vi inte har haft något eget offensivt spel. Och att vi ändå, trots det, kan vända matchen, spika igen bakåt och inte släppa in ett mål på över 30 minuter. Och att vi är närmare än Hagfors att avgöra i den sista perioden.

Vad ska ni göra bättre?

– Vi ska vara med från start nästa gång.

”Svårare än så är det inte”

Redan på onsdag möter Dottevik serieledande Nilsby med bröderna Tom och Adam Colling tillsammans med Tom Johansson i en fruktad förstalina.

Bröderna Colling ligger etta och tvåa i poängligan. Tom Johansson ligger på nionde plats.

– De har producerat i stort sett alla deras poäng. Klarar vi av att hantera den femman så vinner vi, klarar vi inte det så förlorar vi. Svårare än så är det inte.

Hur hanterar man bröderna Colling?

– Det är det inte många som har lyckats med, men vi får se vad vi kan göra.

Hur var din första match som huvudtränare?

– Det var upp och ner, frustrerande och glädjande. Det är lärorikt, jag är ny på den posten och får jobba vidare.

Men det är roligt va?

– Mycket, mycket roligt, men man känner sig lite rostig.

Målskyttar i Dottevik: Christoffer ”Kicken” Nilsson 1, Elias Norsell 1, Andre Bergman 1 och Thomas ”Tompa” Berntsson 1.

Artikeltaggar

Division 1 västra herrDottevikDotteviks IFHagforsInnebandy

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.