Hoppa till huvudinnehållet

Arvika höjer elnätsavgifterna – så stor blir ökningen: ”Följd av världsläget”

Publicerad:
Teknik i Väst höjer elnätsavgifterna efter årsskiftet. Foto: Johan Nilsson/TT

För en fortsatt utveckling höjer Teknik i Väst nu elnätsavgifterna.

– Liksom vägar eller avloppsledningar måste även elnätet utvecklas och underhållas, säger tillförordnad elnätschef Mattias Alfredsson i ett pressmeddelande.

”Höjningen av nätavgiften görs för att kunna fortsätta utveckla elnätet inför framtiden, samt täcka för de materialkostnader och driftkostnader som blivit följden av det rådande världsläget”.

Så inleds det pressmeddelande från Arvika kommun där Teknik i Väst meddelar att elnätsavgifterna från och med 1 januari.

Höjningen är på 8 procent för den fasta delen och 12 procent på den rörliga delen.

– Liksom vägar eller avloppsledningar måste även elnätet utvecklas och underhållas för att klara morgondagens behov hos hushåll, företag och andra verksamheter i Arvika, säger Mattias Alfredsson, tillförordnad elnätschef, Teknik i Väst.

Robust distribution

Ambitionen är att optimera funktion och minimera risken för störningar.

”Inför den kraftiga ökningen av elenergianvändning som väntas i samhället”, skriver man i pressmeddelandet.

– I Arvika har vi de senaste fyra åren bytt ut alla fördelningsstationer för att få en mer robust eldistribution och minimera avbrottstider. Arbetet med elnätet kommer att fortsätta för att nya och befintliga kunder har rätt till trygga elleveranser, även när användningen av elenergi ökar, säger Mattias Alfredsson.

Artikeltaggar

ArvikaArvika kommunElTeknik och vetenskap

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.