Hoppa till huvudinnehållet

Hon blir årets stadslucia: ”Sprida ljus och värme”

Publicerad:
Främre raden: Adriana Sundbaum (med buketten)
, bakre raden: Linnea Axelsson, Maja Reardon
, bakersta raden: Elisabeth Fredriksson och Tyra Bohlin Kullander.
Främre raden: Adriana Sundbaum (med buketten) , bakre raden: Linnea Axelsson, Maja Reardon , bakersta raden: Elisabeth Fredriksson och Tyra Bohlin Kullander. Foto: Pressbild

Efter lottning står det klart att Adriana Sundbaum blir årets stadslucia i Arvika.

I samband med julskyltningen i Arvika var det möjligt att stifta bekantskap med årets Luciakandidater när de samlade in pengar i folkvimlet: Elisabeth Fredriksson, Tyra Bohlin Kullander, Linnea Axelsson, Adriana Sundbaum och Maja Reardon.

– Uppgiften att samla in pengar till socialt arbete och sprida ljus och värme är en av de viktigaste uppgifterna Lucia och hennes tärnor har efter kröningen i Trefaldighetskyrkan den 9 december, säger Kim Sanfridsson som är ordförande i Luciaföreningen och präst i Arvika östra församling.

I tisdags kväll samlades kandidaterna samt flera ur styrelsen i Trefaldighetskyrkan för att genomföra lottningen av årets Lucia. Vilket också sändes digitalt på nätet så att det var möjligt för alla att kunna se. Efter presentation av kandidaterna så genomfördes dragningen och det blev en glad Adriana Sundbaum som mottog blombuketten och uppgiften att vara Lucia.

– Efter kröningen och högtiden i Trefaldighetskyrkan om en vecka så börjar arbetet för Lucia med tärnorna att besöka de lite drygt 40 platserna som är inbokade så här långt på bland annat vårdhem, sjukhuset och andra ställen, berättar Kim.

Artikeltaggar

ArvikaLuciaNöje/KulturTrefaldighetskyrkan

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.