Hoppa till huvudinnehållet

"Kicken” om sanslösa målskörden – trots skada: ”Tränat otroligt lite”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Christoffer "Kicken" Nilsson har levererat i sin återkomst till division 1 och är i toppen av poängligan, inte minst tack vare senaste skörden på åtta mål i helgens bortamatch – trots att han spelat med en krånglande rygg.
Christoffer "Kicken" Nilsson har levererat i sin återkomst till division 1 och är i toppen av poängligan, inte minst tack vare senaste skörden på åtta mål i helgens bortamatch – trots att han spelat med en krånglande rygg. Foto: Jonas Aspetorp

Det har varit en allt annat en enkel återkomst för Christoffer Nilsson i division 1.

Strulig försäsong och en krånglande rygg har gjort träningstiden knapp – vilket gör målproduktionen än mer imponerande.

– Men svårt att glädjas åt det när vi förlorar, säger ”Kicken” efter sina åtta mål senast.

Dottevik förlorade till sist söndagens bortamatch i Mora, men för Christoffer ”Kicken” Nilssons del var det en smått osannolik utdelning.

DIF-stjärnan svarade för hela åtta mål – varav fem i tredje perioden.

– Nej, det var väl ett tag sen sist. Jag hade ändå tre i ramen också, så jag hade bud på ännu fler, konstaterar Nilsson.

Gjort så många mål i en match tidigare?

– Jag har nåt svagt minne av att jag kan ha gjort det tidigare, men det kanske inte var åtta mål utan åtta poäng då, funderar ”Kicken”.

Någon form av rekord i division 1?

– Ingen aning, men det var faktiskt nån i Mora som kom fram till mig efter matchen och trodde att det kunde vara det snabbaste hattricket som gjorts. Jag vet inte om det stämmer eller inte.

Extrem målfest för Dottevik: ”Behöver inte åka till Liseberg”

Det gjordes alltså inom 35 sekunder i slutminuterna, vilket följdes av ytterligare ett dryga minuten senare.

– Vi hade väl lite momentum i slutet och de kanske började slappna av. Vi gav det en chans så gött det gick.

– Men om jag ska vara helt ärlig tänkte jag inte så mycket på det när vi låg under med så mycket. Svårt att glädjas åt det när vi ändå förlorar...

”Behöver inte vara så hårt”

Många av fullträffarna tillkommer på samma sätt, konstaterar ”Kicken”.

– Det är sidledspass och direktskott, jag försöker söka mig till en yta som är ren. Det behöver inte vara så hårt utan hellre bra placerat. Jag har en omgivning med bra passningsspelare som gör det enklare också, säger Nilsson.

Det blev hela 25 mål i matchen, som hemmalaget Kais Mora alltså vann med 15–10.

– Vi startar återigen bra men de får några enkla mål i powerplay och drar iväg. Sen är de duktiga, de ligger ju ändå tvåa i serien. Svårt att veta exakt vad man ska säga när det blir så mycket mål...

”Vi är ihåliga”

Det blir många mål åt båda hållen för tillfället när Dottevik spelar. Att det släpps in för mycket är tydligt.

– Ja, definitivt. Vi är ihåliga bakåt och får försöka stänga ner mer. Vi måste jobba ännu hårdare i defensiven, säger ”Kicken”.

– Vi har gjort 20 mål på de två sista matcherna, så det är klart det är bra offensivt, men förlorar man trots det är det något som inte är tillräckligt bra i försvaret.

Ryggen krånglar

För ”Kicken” själv, som tidigare gjort en rad säsonger i division 1 med Arvika, har det varit en kämpig höst – vilket gör hans 22 poäng på 7 matcher, varav 17 mål, extra imponerande.

– Det har varit lite si och så, det är kroppen som inte riktigt är med mig. Jag hade strul under försäsongen med baksida lår som jag sträckte mig i, och nu när jag kom in har jag haft problem med diskarna i ryggen.

Något som påverkar dig en del i spelet också?

– Ja, det gör det absolut. Jag har tränat otroligt lite och kurerat mig för att kunna spela matcherna. Orkar jag hålla i det här fram till juluppehållet kan jag nog få ordning på det lite bättre, när det blir lite vila.

Viktig publikmatch

På lördag väntar en av säsongens riktiga höjdpunkter för Dotteviks division 1-herrar, då den årliga enkronas-matchen äger rum hemma i Sporthallen.

Något som alltså innebär att entrén är gratis och sponsorerna går in och betalar minst en krona för varje åskådare.

– Ja, det ska bli kul! Förhoppningsvis kommer det lite folk också, så kan det nog bli lite drag.

Karlstad U är det alltså som gästar, i en match där tre oerhört viktiga poäng står på spel om västvärmlänningarna ska kunna haka på topplagen.

– Den här måste vi bara vinna – så enkelt är det. Men är det bra tryck på läktaren och vi kommer förberedda så tar vi det.

Artikeltaggar

ArvikaChristoffer NilssonDivision 1 västra herrDotteviks IFInnebandy

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.