Hoppa till huvudinnehållet

Rymdstjärnan kommer till Tobaken

Publicerad:
Astronauten Christer Fuglesang kommer till Arvika på tisdag för en föreläsning.
Astronauten Christer Fuglesang kommer till Arvika på tisdag för en föreläsning. Foto: Jessica Gow

Astronauten Christer Fuglesang kommer på tisdag till Arvika näringslivscentrum för en föreläsning.

Nästa vecka anordnas en innovationsvecka på Arvika näringslivscentrum. Offentliga aktörer och näringsliv i Arvika samlas för att inspireras och utbildas i innovation.

– Vi har i västra Värmland en lång tradition av innovationer. Det måste vi fortsätta med, säger Björn Arvidsson, Projektledare Utvecklingskontor västra Värmland i ett pressmeddelande.

På tisdag kommer astronauten Christer Fuglesang till ANC. Tillsammans med sin kollega Cecilia Hertz ska han hålla en föreläsning om vad vi kan lära oss av rymden.

Rymdindustrin är världens bästa innovationsindustri. Genom att ta hit Christer och Cecilia vill vi få kunskap och inspiration för att klara våra utmaningar, säger Arvidsson.

Fuglesang är docent i partikelfysik och Sveriges första astronaut. Fuglesang har gjort två rymdresor, den första 2006 och den andra 2009.

Innovationsveckan innehåller flera aktiviteter där de fysiska mötena äger rum på ANC. Det kommer även finnas öppna digitala seminarier. Syftet och målsättningen med veckan är att stärka näringslivet i kommunerna Arvika, Eda, Torsby och Årjäng.

Artikeltaggar

ArvikaChrister FuglesangEdaInnovationRymdenTeknik och vetenskapTobakVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.