Hoppa till huvudinnehållet

Arvikabons udda buskfynd – gick raka vägen till polisen: ”Varför i helvete”

Publicerad:
En Arvikabo hittade en dator som låg slängd i en buske. Tillsammans med datorn låg handlingar från ett ärende som verkar handla om ett sexbrott. Arvikabon gick raka vägen till polisen. Genrebild. Foto: Henrik Montgomery/TT

En Arvikabo var på väg hem från jobbet när han hittade en dator i en kasse som låg slängd i en buske.

I kassen låg även handlingar som såg ut att handla om ett sexbrott.

Datorn och resten av innehållet lämnades in till polisen.

Det var i förra veckan som Arvikabon var på väg hem från jobbet när han hajade till. I en buske i centrala Arvika stack en bärbar dator fram.

– Varför i helvete ligger det en dator i en buske, tänkte jag då, berättar Arvikabon.

Tillsammans med datorn låg även handlingar från ett ärende som Arvikabon tolkar som ett sexbrott.

– Då blir jag chockad, ringer en kollega för att berätta vad jag har hittat samtidigt som jag går raka vägen till polisstationen.

Vill inte spekulera

Han lämnade över datorn – som hade en låskolv med tillhörande nycklar – och påsen i polisens expedition. Arvikabon fick skriva ner sina kontaktuppgifter.

– Det var ganska odramatiskt.

Under veckan har polisen hört av sig till Arvikabon som fick berätta hur han hittade datorn.

– Jag vill inte spekulera i vad det är för någonting, säger han.

”Lite luddigt i nuläget”

Jonas Wendel, chef för lokalpolisområde Arvika, bekräftar för AN att en dator har lämnats in till polisen.

– Men vi vet inte vem ägaren är. Vi håller på att spåra ägaren, och vi vet inte om den kan sättas i samband med något ärende. Jag vet att det figurerar en sådan uppgift, men det är inget som jag kan bekräfta. Det är lite luddigt i nuläget.

Det är inte ovanligt att det lämnas in märkliga saker till polisstationen, konstaterar Jonas Wendel.

– Det är allt möjligt. Misstänkt knark, olika typer av vapen och för ett tag sedan fick vi in en leopardfäll. Det är det mesta, det är mycket som ligger och skräpar.

”Vi håller på att spåra ägaren, och vi vet inte om den kan sättas i samband med något ärende”, säger polischefen Jonas Wendel om den upphittade datorn. Arkivbild.
”Vi håller på att spåra ägaren, och vi vet inte om den kan sättas i samband med något ärende”, säger polischefen Jonas Wendel om den upphittade datorn. Arkivbild. Foto: Anton Eriksson

Artikeltaggar

ArvikaBrott, lag och rättJonas WendelSexualbrott

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.