Replik: Åkesson (SD) förnekar inte klimatproblematiken

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Oslo 20180919.Hender og tastatur. PC tastatur.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix / TT / kod 20520
Foto: Åserud, Lise

Hej Ivy, när man refererar eller citerar någon, så bör man se till att man gör det korrekt och inte göra det du nu gjorde i din replik, nämligen påstå att det som egentligen är en helt egen tolkning, formuleras som om det är ett referat eller citat.

Vi har inte på något sätt överhuvudtaget påstått eller menat att vi tar avstånd från varken vår partiledare eller vårt parti. Det som vore att föredra vore att du verkligen sätter dig in i vad Jimmie Åkesson faktiskt säger, och inte bara ”köpa” eventuella mediala vinklingar.

Jimmie Åkesson förnekar inte klimatproblematiken överhuvudtaget, han motsätter sig användandet av ordet kris. Han har uttalat sig så här på frågan om vi har en klimatkris (och det här ÄR ett citat): ”Nej, det skulle jag inte säga. Det beror på vad man menar med ordet kris. Jag ser kris som en plötslig eller överraskande händelse. Klimatfrågan har byggts upp under en lång tid och behöver hanteras både i närtid och långsiktigt”.

För att försöka undgå fler fria tolkningar, så håller vi med dig och de flesta andra om klimatproblemet, och vi använde därför i svaret till dig, samma typ av formulering som du, i stället för att diskutera ord och deras värde eller innebörd. Men det innebär inte att vi tar avstånd från vare sig din eller vår partiledares åsikt, då enda skillnaden emellan era ståndpunkter är hur ni formulerar er.

Sverigedemokraterna Arvika

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.