Hoppa till huvudinnehållet

Replik: SD Arvika tror på klimatkrisen

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Lise

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Ivy, du har bett oss om svar på tre klimat/miljöfrågor som du anser att vi missade i valrörelsen. Tyvärr var det väl så att klimat och miljöfrågor, rent allmänt hamnade lite i bakvattnet, generellt i hela valrörelsen. Olyckligt, men ändå ett faktum. Så här är vår syn på dina tre frågor.

Insändare: ”Bevare oss från SD:s förnekande av klimatkrisen”

Covidvaccinet. Vi är helt övertygade om att det har varit av avgörande betydelse för att få samhället till att fungera igen.

5G. Ja, det finns många aspekter att ta i beaktning när det gäller 5G. Å ena sidan är vi som en av de teknologiskt ledande nationerna, mest sannolikt tvungna att följa med i den här utvecklingen, samtidigt som det å andra sidan kräver försiktighet och eftertanke.

5G är att beteckna som miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken, men det krävs varken tillstånd eller anmälan. Miljöbalkens allmänna hänsynsregler och krav på egenkontroll gäller.

Det är kommunerna som utövar den operativa tillsynen enligt miljöbalken. Folkhälsomyndigheten, med stöd från Strålsäkerhetsmyndigheten, ansvarar för tillsynsvägledning för hur tillsynsarbetet ska bedrivas. Som sagt många aspekter.

Klimatkris. Vi tror de allra flesta anser att vi befinner oss i en klimatkris och det gör också vi. Miljön och klimatet är något som måste tas på allra största allvar. Det som kan skilja är åsikterna om hur man på klokaste och effektivaste sätt hanterar detta.

Sverigedemokraterna Arvika

Artikeltaggar

InsändareSverigedemokraterna