Hoppa till huvudinnehållet

Brorsson efter testlopp i Idre: ”Helt inställd på tävling”

Publicerad:
Reporter Bengt Sundler
Bengt Sundler
bengt.sundler@nwt.se
Mona Brorsson bestämmer sig definitivt strax innan söndagens lopp, men mycket tyder på att hon åker.
Mona Brorsson bestämmer sig definitivt strax innan söndagens lopp, men mycket tyder på att hon åker. Foto: JOHANNA LUNDBERG

Hon avstod lördagens tävling i Idre, men söndagens sprint åker troligen Mona Brorsson.

– Jag är helt inställd på tävling, säger hon.

Den 32-åriga värmländskan avbröt det föregående träningslägret i Idre på grund av förkylning och åkte hem till Östersund för att kurera sig.

Brorsson var på plats redan under lördagen och stod bredvid spåret i kortdistansloppet för att heja fram bland andra klubbkamraten Annie Lindh.

Hon var väldigt sugen på att själv åka.

– Det finns inget jag hellre vill än att tävla.

Mona Brorsson gjorde ett testlopp på lördagseftermiddagen.

– Det var inte episkt, men heller inte dåligt. Jag blir väldigt högt belastad, men kroppen kan ändå åka fort. Jag kände tydligt i ståskyttet att jag inte skjutit med hög puls på länge. Det blir jättesvårt att hantera rörelserna i pipan.

Något definitivt beslut blir det ändå inte förrän söndag. Brorsson startar i så fall som 26:e dam, klockan 12.03.

– Jag vill se hur kroppen reagerar, om jag retat luftrören och blir hostig i natt. I slutändan är det bara jag som kan bestämma.

Hon funderar också på eventuella för- och nackdelar med att åka eller låta bli.

– Jag kommer inte vara på samma nivå som de andra. Vad innebär det att eventuellt göra ett dåligt lopp? Det är tuffa uttagningar och mycket som står på spel. Jag kan vara nöjd med det jag presterar, men det är oklart om andra skulle se det på samma sätt.

Du har mer att förlora än vinna?

– Det är det jag är rädd för och inte riktigt vet. Jag får ringa Johannes (tränare Lukas) och ha ett litet snack. Det är redan många som tycker att jag kan stå över, mina föräldrar och såna, men jag behöver bara en person som säger att jag ska åka, säger hon och skrattar.

Det mesta tyder ändå på att Mona Brorsson står på startlinjen.

– Jag kommer kliva upp, käka frukost och känna efter, men mycket lutar åt att jag kommer med nummerlappen på mig. Jag måste ha en jättetydlig tävlingsplan, så jag inte bara stoppar huvudet under armen och åker.

Sjukdom hotar premiären för Brorsson: ”Känner mig ändå hoppfull”Brorsson åker till Idre: ”Förhoppningsvis redo på söndag”

Artikeltaggar

IdreMona BrorssonSkidskytteSportSprintÖstersund

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.