Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Viktigt med fungerande vård

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

För en vecka sedan fick jag ett samtal från förskolan om att mitt barn hade ramlat och slagit sig. De trodde att vi skulle behöva åka in till akuten. Jag blev skärrad av samtalet förstås och åkte och hämtade mitt barn direkt.

Men var det verkligen så illa så att vi skulle behöva åka till akuten? Jag kunde inte låta bli att tänka på hur överbelastade de är, som man läser om och hör i media hela tiden. Men det är klart att man åker till akuten när det gäller ens barn. Så vi åkte. Och vi fick komma in med en gång. De tog emot oss och undersökte mitt barn direkt. Konstaterade att det inte var så allvarligt, men vi blev ändå hänvisade till ett annat rum där vi skulle vänta på en annan sjuksköterska eller läkare.

Jag tänkte att nu kanske vi får vänta länge. Men det behövde vi inte, det kom en ny person ganska snart. Allt gick bra och vi fick åka hem. Jag tackade personalen som tog emot oss för att de gör ett så bra jobb. Det är så viktigt att sjukvården fungerar – att vi kan känna oss trygga med att få hjälp när vi behöver. Och var skulle jag ha åkt med mitt barn om inte till akuten i det här läget?

Så tack till personalen, i det här fallet på Arvika sjukhus, för gott bemötande och snabb hjälp trots att ni kanske var underbemannade och hade mycket att göra.

Tacksam förälder

Artikeltaggar

Arvika sjukhusBarnInsändareSjukvårdVård