The Hebbe Sisters släpper nytt album

Publicerad:
The Hebbe Sisters släpper sitt nya album Tre trallande jäntor digitalt den 21 oktober. Foto: Öyvind Lund

The Hebbe Sisters släppte nyligen sitt fjärde album ”Tre trallande jäntor”. Nu på fredag släpps albumet även digitalt.

På albumet finns kända swing- och jazzklassiker som ”Underbart är kort”, ”Sakta vi gå genom stan” och ”Flickorna i Småland”. All musik framförs i egenskrivna arrangemang.

– Med ”Tre trallande jäntor” vill vi försöka återskapa bilden av dåtidens dansbana, där finklädda människor virvlar runt i vackra frisyrer i skenet av kulörta lyktor. Ett album med sånger ur den svenska jazztraditionen som vi blir glada av och som kan väcka en känsla av drömlik nostalgi, säger systrarna i ett pressmeddelande.

Systrarna ackompanjeras av Jan Adefelt Swingtime Trio som består av Jan Adefelt (kontrabas), Bengt Stark (trummor) och Stefan Gustafson (piano). De har jobbat med välkända jazzstjärnor som Monica Zetterlund och Alice Babs.

– Det som är slående med Monica Zetterlund var att hon var så enkel att ha och göra med. Monica var så avskalad och enkel. Det var nog det som gjorde henne så folkkär. En vanlig människa som var spontan och ärlig helt enkelt, säger Bengt Stark och Stefan Gustafson.

– Monica och Alice är även två av våra stora förebilder inom jazzsång, så det kändes självklart för oss att hylla dem lite extra, fortsätter systrarna.

Förutom Zetterlund och Babs, önskar systrarna gärna hylla en annan känd musiker från förr: nämligen Povel Ramel som i år skulle ha fyllt 100 år.

– Vi har inspirerats otroligt mycket av hans musik under hela vår uppväxt. Man kan ju inte bli annat än glad av hans finurliga melodier och fyndiga textrader, säger lillasyster Maria.

Artikeltaggar

Alice BabsBengt StarkJan AdefeltMonica ZetterlundMusikNostalgiPovel RamelSångSkådespelareStefan GustafsonSwingtimeThe Hebbe Sisters

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare