Hoppa till huvudinnehållet

Första segern för Dottevik: ”Vi är lite hetare”

Publicerad:
Maja Pettersson svarade för en stark insats när Dottevik tog sin första seger i division I.
Maja Pettersson svarade för en stark insats när Dottevik tog sin första seger i division I. Foto: Jonas Aspetorp

Dotteviks damer tog sin första, historiska, seger i division i lördags när man besegrade Munkfors med 4-2.

– Jävligt gott. Och lite revansch från förra matchen, vi kände att vi kunde bättre, konstaterar Dotteviksmålvakten Maja Pettersson.

Och bättre blev det. Inte bara i resultatkolumnen.

– Vi är fortfarande i en fas där vi ska spela ihop laget men det känns som att vi kanske orkar lite mer idag. Vi lärde oss också en hel del i Västerås, vad som är viktigt och vad som gör att vi blir straffade om vi inte "sköter" oss, analyserar Dottevikstränaren Kalle Mossberg.

Vad är den stora skillnaden mot förra helgen?

– Vi är lite hetare i situationerna framför mål och vi spelar mer som ett lag, menade Pettersson.

Skötte sig gjorde man definitivt i den första perioden, där man byggde upp en ledning med 3-1 – efter två mål av Elin Lindström Wegraeus och ett av Amanda Josefsson.

Höll ledningen

En ledning som man sedan höll genom hela den andra perioden och en bit in i den sista, innan gästerna kunde reducera i ett numerärt överläge.

Alma Mossberg kunde dock läckert återställa marginalen när hon vek in från kanten och lyfte upp bollen i det första krysset. En härlig insats av en spelare som inte ens fick spela i division II ifjol, på grund av att hon var för ung.

Division 1 i år går dock förbundet med på.

– Jättekul att hon kliver in och gör mål i andra matchen i rad, berömmer Kalle.

Och laget visade också att man kan leverera på offensiv planhalva även utan poängdrottningen Clara Mossberg, som fick stå över den här matchen efter lite skadekänning.

Bra att ha

Marginalen på två mål var bra att ha då Munkfors forcerade rejält under den andra halvan av sista perioden.

Då var det dags för Maja Pettersson att steppa upp målvaktsspelet ett snäpp till och det som var bra i första blev ännu bättre i sista.

Du fick mycket att göra?

– Ja, men det är kul det. Så länge man inte släpper in något, konstaterar Maja, som fick ett antal avslut mot sig på nära håll.

– Maja är fantastisk. Hon var grym idag. Så här vill jag ha henne varje match, berömmer Mossberg.

Under matchens sista tre minuter öste Munkfors på med allt man hade och med en spelare extra, efter att man tagit ut målvakten.

Amanda Josefsson testar skottlyckan framför Munkfors målvakt.
Amanda Josefsson testar skottlyckan framför Munkfors målvakt. Foto: Jonas Aspetorp

Där hittar vi kanske Dotteviks största nesa den här matchen – att man inte lyckades göra mål i öppen kasse, trots en del riktigt fina lägen.

– Det är faktiskt något som vi har pratat om och som vi hade redan ifjol, att vi skapar oerhört mycket men inte sätter dit dem.

Säkrad seger

Med ett uppoffrande försvarsarbete och en storspelande Pettersson redde dock Dottevik ut anstormningen och säkrade segern.

Och det dessutom mot ett lag som slutade på den övre halvan av division 1-tabellen ifjol.

– Det är klart det är gott att vinna. Det är duktiga spelare i Munkfors.

Artikeltaggar

Division 1 damer RegionDotteviks IFInnebandyMaja PetterssonMunkfors IBK

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.